Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Becali si Popescu amendati cu 40.000 de dolari, Rapidul cu 20.000 de dolari

Presedintele FC Dinamo, Ioan Becali, si fostul impresar Gheorghe Popescu au fost amendati cu cite 40.000 de dolari, iar clubul Rapid cu 20.000 de dolari, de catre Comisia pentru acordarea licentei agentilor de jucatori din cadrul FRF, pentru cazul transferului jucatorului Florin Bratu la Galatasaray.
De asemenea, lui Ioan Becali i s-a retras licenta de agent de jucator.
In cazul impresarului Victor Becali s-a constatat ca acesta nu a incalcat dispozitii regulamentului de agenti de jucatori si nu i s-au aplicat sanctiuni.
FRF a inceput o ancheta in legatura cu sumele de bani incasate in urma transferului jucatorului Florin Bratu de la FC Rapid la Galatasaray Istanbul. Potrivit unor dezvaluiri ale presei sportive din Romania, fostii impresari Ioan Becali si Gica Popescu ar fi incasat, in mod ilegal, aproximativ doua milioane de dolari in urma transferului atacantului Florin Bratu de la Rapid Bucuresti la formatia Galatasaray Istanbul, in septembrie 2003.
Conform unui document remis de Galatasaray la FIFA, publicat in presa sportiva, in care sint prezentate platile facute de gruparea turca pentru transferul lui Bratu, actualul presedinte al FC Dinamo, Ioan Becali, a primit suma de 500.000 de dolari, iar Gica Popescu un milion de dolari. De asemenea, Gica Popescu a mai primit, in numele clubului Rapid, 600.000 de dolari. Direct in contul Rapidului au fost virati 630.000 de dolari, iar gruparea Tractorul Brasov, unde a fost format Bratu, a incasat aproape 20.000 de dolari, reprezentind indemnizatia de solidaritate. Se pare ca singurii bani intrati in contul Rapidului din transferul lui Bratu sint cei 630.000 de dolari.
Trei reprezentanti ai Garzii Financiare au vizitat, luni, sediul Federatiei Romane de Fotbal, primind toate documentele referitoare la transferurile jucatorilor Florin Bratu si Adrian Mutu de la Rapid la Galatasaray, respectiv de la Dinamo la Internazionale Milano. De asemenea, tot luni, presedintele executiv al FC Dinamo, Ioan Becali, a declarat ca a depus la Comisia pentru Licente si Afilieri din cadrul FRF actele contabile pe care le detine in cazul transferului fotbalistului Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii