Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bebeluş găsit mort în pat

Un copilaş de numai o lună şi jumătate, din satul Latinu, a fost găsit fără suflare chiar de mama sa. Copilul avea probleme respiratorii şi tuşea de câteva zile, însă părinţii nu au avut bani să îl ducă la doctor. În urma autopsiei, medicul legist a stabilit că bebeluşul a murit de bronhopneumonie.

Astfel, în dimineaţa zilei de 19 mai, în jurul orei 4.30, mama copilului, Mariana Ignat (22 de ani), s-a trezit şi a observat că fiul ei nu mai mişcă. Tânăra şi-a dat seama că bebeluşul a murit şi a sesizat Poliţia din comuna Măxineni. O echipă operativă s-a deplasat la faţa locului şi a demarat cercetările, trupul neînsufleţit al copilului fiind transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cu exactitate a cauzei morţii. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările.

Cazul a ajuns şi în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila (DGASPC) care încearcă să afle dacă, în acest caz, este vorba despre neglijenţă din partea părinţilor. Tânăra mămică locuieşte împreună cu iubitul ei, în vârstă de 25 de ani, la părinţii acestuia, în localitatea Latinu, fata fiind de loc din satul Corbu-Nou. Tatăl tânărului are ajutor de şomaj iar soţia sa efectueză lucrări de zugrăvit pe la oamenii din sat. Băiatul de 25 de ani îşi ajută şi el mama la zugrăvit, pentru a mai câştiga un ban şi, de câteva zile, lucrează ca îngrijitor de animale la o fermă. Asistenţii sociali au efectuat o anchetă la domiciliul lor din Latinu şi au stat de vorbă cu părinţii bebeluşului, care trăiesc în concubinaj, condiţiile de trai fiind destul de modeste. Tinerii concubini mai au un copil, de 1 an şi 8 luni, care este crescut mai mult de bunicii paterni. De asemenea, tânăra de 22 de ani mai are şi un copil de 5 ani, dintr-o relaţie anterioră, acesta fiind în grija părinţilor ei. "Ne-am asigurat că ceilalţi doi copii nu sunt în pericol, bunicii îşi asumă responsabilitatea creşterii lor. Copilaşul de o lună şi jumătate, care a decedat, nu era înscris nici la medicul de familie. Am verificat şi la Maternitatea din Brăila, dar nu a fost înregistrat caz cu risc social", ne-a precizat directorul adjunct al DGASPC, Simona Cimpoae.
Categorie articol: 

Comentarii