Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Batrinii vor fi bagati in seama un pic

Se apropie "Ziua Internationala a Persoanelor Virstnice". Cu acest prilej, astazi, cinci persoane centenare primesc vizita lucratorilor din cadrul Serviciului de Asistenta Sociala in vederea acordarii unui sprijin financiar in valoare de 500 lei. De asemenea, in perioada 29 septembrie - 3 octombrie, 350 de persoane virstnice cu venituri mici si alti 124 batrini beneficiari ai venitului minim garantat, vor primi un ajutor social de urgenta in valoare de 200 lei.
"Ziua Internationala a Persoanelor Virstnice", inscrisa in calendar in dreptul datei de 1 octombrie, nu trebuie sa fie doar un act de celebrare, doar un omagiu adus celor ajunsi in aceasta etapa a vietii, cind sufletul se hraneste numai cu amintiri, ci si un prilej de reflectie asupra conditiei pensionarilor, de a face mai bine cunoscute problemele reale pe care le intimpina fiecare persoana virstnica din Braila.
"Ziua Internationala a Persoanelor Virstnice" este organizata in acest an sub sloganul "Pentru un zimbet". Primaria municipiului Braila a pregatit pentru saptamina 29 septembrie - 3 octombrie diverse actiuni atit la Caminele de Batrini, cit si in mijlocul persoanelor singure ajunse la virsta senectutii.
Miine, de la ora 18.00, la Teatrul "Maria Filotti" este pregatit un spectacol sustinut pentru 350 de pensionari. Intrarea este libera.
Miercuri, pe 1 octombrie, asistatii din Caminele de Batrini din Statiunea Lacu Sarat, "Sf. Petru si Pavel" si "Sf. Nicolae" vor primi vizita oficialitatilor locale, dar si a unui numar de 90 de copii, prescolari si scolari. Dupa sustinerea unui program artistic, cei mici impreuna cu batrinii se vor infrupta din dulciurile aduse de reprezentantii municipalitatii. In acelasi timp, elevi din cadrul Scolii Populare de Arte "Vespasian Lungu" vor realiza portetrele asistatilor, dar si programe artistice. In aceeasi zi, de la ora 13.00, 70 de persoane virstnice din cadrul Asociatiilor de Pensionari din Braila vor avea parte de o plimbare cu vaporul pe Dunare.
La sarbatorirea persoanelor virstnice din Caminele de Batrini ale Consiliului Local Municipal Braila au dorit sa participe elevi de la Scoala nr. 21, Scoala "Ion Creanga" si Scoala Populara de Arte "Vespasian Lungu".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii