Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barbarism prorus în plin centrul Doneţkului

Irina Dovgan, o blondă zveltă şi zâmbitoare în vârstă de 52 de ani, povesteşte pentru AFP calvarul de patru zile prin care a trecut şi care s-a încheiat în momentul în care jurnaliştii străini au văzut-o la Doneţk, conferind poveştii sale un răsunet internaţional.
La 24 august, ziua Independenţei Ucranei, circa zece persoane au descins în locuinţa ei din Isinuvata, în apropiere de Doneţk, în estul Ucrainei.
Ea a fost acuzată că a ghidat tirurile de artilerie pentru armata ucraineană şi a fost dusă într-un cartier general separatist din Doneţk.
"Îmi povesteau în detaliu cum mă vor viola în grup. Mă loveau cu pumnii, cu picioarele şi cu paturile armelor", povesteşte Dovgan, care poartă şi acum pe braţe şi coapse urmele acestor lovituri.
"Apoi mi-au arătat o fotografie cu fiica mea în vârstă de 15 ani, spunând «Câţi bărbaţi va suporta înainte de a crăpa, după părerea ta? Patruzeci, şaizeci?»".
Irina s-a văzut în centrul Doneţkului, cu drapelul ucrainean pe umeri şi o pancartă - "agent al forţelor punitive, ea ne ucide copiii" - pe piept. Bărbaţii o insultau, tinerii îşi făceau poze cu ea în plan îndepărtat, dar femeile erau cele mai încrâncenate.
"O femeie i-a zis soţului ei să oprească maşina. A scos nişte roşii din portbagaj şi le-a aruncat în mine, apoi mi-a zdrobit câteva pe faţă. O septuagenară m-a lovit în spate şi în cap cu bastonul", povesteşte Irina. O tânără a lovit-o cu piciorul în cap.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii