Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Banii perceputi din cel putin 5 chirii sint asimilati veniturilor comerciale

Persoanele fizice care obtin venituri din chirii si au cinci contracte incheiate pe parcursul anului fiscal trebuie sa declare, pina pe 30 ianuarie anul urmator, venitul estimat conform procedurii de declarare pentru activitati independente. Asa prevede un proiect de ordin al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
Codul Fiscal prevede ca, de la 1 ianuarie 2007, veniturile din cedarea folosintei bunurilor se incadreaza in categoria activitatilor independente daca la incheierea anului fiscal persoana in cauza obtine venituri din cel putin cinci contracte de inchiriere. Proiectul ANAF precizeaza ca un alt criteriu pentru declararea acestor venituri conform procedurii pentru activitati independente este ca cele cinci contracte sa aiba obiect diferit. In consecinta, persoanele care se inscriu in aceasta categorie trebuie sa tina evidenta contabila in partida simpla.
Proiectul ANAF mai stabileste ca persoanele fizice care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor trebuie sa se inregistreze la administratia financiara si sa declare, pina la 30 ianuarie, anul urmator, venitul estimat. In cazul in care imobilele sint inregistrate la administratii financiare diferite, in functie de locatie, persoana trebuie sa isi desemneze o sursa principala de venit unde isi indeplineste obligatiile fiscale.
Categorie articol: 

Comentarii