Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bancilor, un sincer "Huooo!"

Politica, pe cine dracu intereseaza ce se intimpla astazi sau miine in politica, in conditiile in care jegosii astia de bancheri romani au cazut de acord sa mai ia un rind de piele de pe fraierii de romani.
Usurel-usurel, mai intii o banca, apoi inca una si tot asa, bancherii au inceput sa majoreze dobinzile la credite. Pentru cei care au luat credite cu dobinda variabila (nu e cazul meu), viitorul suna naspa, da' naspa rau de tot. Poftim, in numai o saptamina, trei banci au majorat dobinda de la 16% la 24%. Japca pe fata! Argumentul? Absolut nici unul care sa aiba corespondent in realitate.
Bancile au dat vina pe criza mondiala care a lovit lumea. Nu zic nu, o fi si chestia asta la mijloc, ca prea se pling americanii si europenii ca au ramas in sosetele goale, banii de la ciorap ducindu-se pulpii de suflet. Dar de aici si pina la a umfla dobinda peste noapte este cale lunga.
Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a iesit public si i-a atentionat pe bancheri ca nu e bine ce fac, ca s-ar putea sa-si piarda clientii. Bancherii l-au ascultat, insa, pina-n gard pe Isarescu. Si-au vazut in continuare de treaba lor, si anume aceea de a-i buzunari pe cetateni.
Nu ma surprinde deloc faptul ca nimeni de la Protectia Consumatorului nu a sarit in apararea romanilor care au credite si care, iacata, sint faultati la contracte. Stiu, jegosii astia de la banci si-au lasat destule portite in contracte, pentru ca mirlaniile pe care le comit sa para acoperite de o bruma de legalitate. Dar chiar si-asa, cred ca daca ar vrea sa-i scuture pe bancheri, cei de la protectia consumatorului ar putea macar sa-i sperie, daca nu sa-i si determine sa revina la niste dobinzi de bun simt. Cit despre Mugur Isarescu, care a declarat treaba aia cum ca bancile isi vor pierde clientii daca nu-si baga mintile in cap, cred ca este o mare timpenie. Pai, daca un nene nu isi va mai putea plati ratele (asa cum s-a intimplat in America), banca va veni sa-i ia casa sau cu ce dracu a girat respectivul. Mai este insa si o a doua varianta. Este vorba despre acei romani care au luat credite pentru uz personal, care nu au fost obligati sa gireze cu absolut nimic. Daca nu vor achita ratele, la revedere drum bun, bai, bancherilor. Taca pentru banci, chestie care suna atit de bine, incit imi vine sa o mai scriu o data: taca pentru banci!
Probabil ca din ce in ce mai multi romani vor incerca sa faca acest pas, de a nu-si mai plati ratele, invocind lipsa de bani. Bun, bancile o sa-i actioneze in judecata, sa incerce sa-si recupereze banii. Vor urma procese peste procese, iar pina sa se ajunga ca oamenilor sa li se puna proprire pe salariu e cale lunga cam de-aici pina la Calea Lactee. Huooo!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii