Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Baiatul lui "Tica Valutistu" taie plamini cu sabia

Pentru a doua oara, in mai putin de o saptamina, gastile de cartier si-au reglat conturile cu sabii si cutite, in plina strada, sub privirile inmarmurite ale celor care nu inteleg ce tot au acesti tineri de impartit. Si de data aceasta, se pare, ca ei au incercat sa imparta tot zona care, pina de curind, fusese condusa de Mihai Vincler si care a ramas fara stapin. Doar ca acum batalia s-a dat din interior, intre patru tineri din Obor si tot atitia din Hipodrom. Ca fortele au fost inegale reiese din faptul ca doar de o parte au fost victime, un tinar batut si altul injunghiat in plamin.
Joi seara, in jurul orei 23.00, patru tineri din cartierul Obor au pus la cale o rafuiala interlopa, fara nici un fel de jena ca se afla la citiva metri de Palatul de Justitie si de Primaria Braila. Inarmati cu cutite si sabii, atacatorii au coborit dintr-un Jeep de culoare alba, avindu-i ca tinta pe alti patru tineri ce se aflau in fata Colegiului "Gh. M. Murgoci". Cind au auzit ca cineva tipa la ei sa stea pe loc, tinerii au intors privirea catre agresori si, observind ca erau inarmati, au luat-o la fuga. Insa, doi dintre ei nu au reusit sa scape si au fost luati la bataie, unul alegindu-se cu o sabie in spate. "Eram cu prietenul meu in fata la un fast food. Intre timp au venit si alti doi prieteni, am apucat sa ne salutam cu ei si am fost atacati de patru baieti care au coborit dintr-o masina. Doi dintre ei erau inarmati, unu cu o baioneta mai mare, ca o sabie, si unu cu un cutit gen baioneta. Am luat-o la fuga, dar m-au prins si m-au batut cu pumnii si cu picioarele. Pe prietenul meu l-au taiat. Unu dintre ei este Toader Alexandru, care l-a lovit peste picioare, si celalalt George Petcu, baiatul lui Tica Valutistu", ne-a povestit cea de-a doua victima a atacatorilor.
Victima, Costel L. (26 de ani) a primit un cutit in spate, care i-a atins si plaminul, fiind transportat la spital pentru ingrijiri medicale si supus de urgenta unei interventii chirurgicale. Fratele acestuia a apucat sa schimbe citeva vorbe cu el, dar sustine ca nu intelege ce au avut atacatorii. "Mi-a spus ca a fost injunghiat de baiatul lui "Tica Valutistu", ce a coborit dintr-o masina alba. Nu stiu ce aveau cu el, pentru ca nu face parte din nici o trupa din asta interlopa, nu are treaba cu nimeni. Mi-a spus dimineata, cind s-a trezit din anestezie, ca nu-si da seama de ce i s-a intimplat asta", ne-a spus fratele victimei.
Tinerii atacati ne-au precizat ca i-au recunoscut pe toti cei patru agresori, ce au fost imediat prinsi de Politie. Mai mult, oamenii legii au reusit sa gaseasca si armele albe, pe care le-au ridicat pentru cercetari. Cei patru suspecti au fost audiati, iar investigatiile continua pentru stabilirea situatiei de fapt. In functie de rezultatele examinarii medico-legale, procurorul va decide si incadrarea juridica a faptei si, ulterior, va dispune si masurile ce se impun. "Cercetarile sint in plina desfasurare si sint derulate de Politie si Parchet. Se lamureste cauza atit sub aspectul probelor testimoniale, cit si al celor stiintifice, respectiv constatare medico-legala si examinarea criminalistica a corpurilor delicte, a imbracamintii. Este primordiala obtinerea concluziilor provizorii de la medicina legala cu privire la leziunile prezentate de partile vatamate, de catre victime. In functie de acestea se face si incadrarea juridica a faptelor savirsite. Sintem in faza de acumulare a acestor date care, puse cap la cap, ne vor duce la incadrarea juridica a faptei. Organul de politie, care a dat dovada de multa operativitate, a identificat toate corpurile delicte, care vor fi examinate criminalistic", ne-a precizat Fanel Mihalcea, prim-procurorul Parchetului de pe linga Tribunalul Braila.

Baiatul lui "Tica Valutistu" are antecedente cu armele albe

La inceputul lunii martie, "Tica Valutistu", fiul sau, in virsta de 19 ani si alte cinci persoane s-au ales cu dosare penale dupa ce oamenii legii i-au depistat in centrul vechi al orasului, avind asupra lor mai multe arme albe. Ei au intrat in vizorul politistilor din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale si a luptatorilor de la Detasamentul pentru Interventie Rapida aproape de miezul noptii, dupa ce acestia au observat in Piata Traian mai multe persoane suspecte, constituite in grup, care se aflau linga doua autoturisme, marcile "Volkswagen Polo" si "Skoda Superb". Dupa ce i-au legitimat pe ocupantii acestora, oamenii legii au controlat si masinile, in cea a lui "Tica Valutistu" gasind un cutit tip pumnal si doua lopeti militare de infanterie rabatabile, iar in celalalt 7 cutite, de diferite dimensiuni.
Cam in aceeasi perioada, numele lui "Tica Valutistu" a fost asociat cu doua atacuri din lumea interlopa, ce au vizat tot suprematia asupra cartierului Obor. Reamintim ca intr-un interval de 2 saptamini (n.r. - sfirsitul lunii februarie - inceputul lunii martie) cartierul a fost scena distrugerii masinii lui Mihai Vincler, cu focuri de arma si injunghierea, in plina strada, a unui tinar de 20 de ani. In ambele cazuri, atit victima injunghierii, cit si cel care a reclamat distrugerea autoturismului i-au indicat ca autori pe membrii unei noi grupari, despre care spun ca este o alianta intre Marian Danut Soare (n.r. - pina nu de mult cunoscut ca "mina dreapta" a lui Vincler), Nelutu Stoian si "Tica Valutistu".
Categorie articol: 

Comentarii