Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Badalan vrea sa ne miscam mai cu talent

Se vede treaba ca generalul PDL Eugen Badalan este prizonierul vremurilor pe care le-a trait in armata. Cre' ca daca o sa ajunga deputat, asta o sa faca instructie cu noi, de-o sa ne dorim sa fim transferati intr-un Batalion Disciplinar, atit de spartan va fi regimul instaurat de el pentru braileni.
Dupa ce in vara, la locale, zicea ca daca va fi ales primar, in cel mult 30 de zile, va instaura linistea si disciplina pe strazile Brailei, Badalan revine in forta, cu prilejul alegerilor parlamentare, cu o alta propunere care nu poate decit sa strirneasca risul. Asadar, ca poanta, ideea care l-a pocnit in moalele capului pe Badalan chiar e reusita! Iar ideea in sine, imaginata de Badalan, este ca romanii, cu mic cu mare, sa iasa la inviorare (scuze pentru rima!). Acest lucru ar trebui sa se intimple in fiecare dimineata, inainte de inceperea programului de lucru, a orelor de curs sau a concediului. Badalan a tinut sa precizeze ca nu glumeste atunci cind vine cu o astfel de propunere, iar opinia publica ar face bine sa analizeze cit se poate de serios initiativa lui.
Personal, am stat si am intors pe toate fetele propunerea generalului. E, si dupa vreo 6 ore de stors creierii, am ajuns la concluzia ca DA, este bine sa facem miscari de inviorare dimineata. Tin minte ca in armata ne scoteau aia pe platoul unitatii, la ora 5.30, si ne puneau sa prestam vreo 7-8 minute de inviorare. Citeva flotari, vreo15-20 de genuflexiuni, sarituri si altele asemenea. Pe bune ca era misto. Parca altfel ma simteam dup-aia. Mergea si haleala mai cu spor.
Deci pina in acest punct, sint de partea lui Badalan. In schimb, cind cind il aud ca afirma ca miscarile de inviorare ar trebui sa se intinda pe parcursul unei ore intregi nu mai rezonez deloc cu ideea lui. Cum adica o ora, bre, esti nebun? Pai, ce, crezi cumva ca romanii sint toti sportivi de performanta. Dupa o ora de exercitii fizice nu cred ca mai va mai sta vreunul in picioare, daramite sa mai fie apt sa inceapa si munca.
Romanii, si-asa se dau raniti atunci cind trebuie sa faca un capat de treaba, pentru a-si justifica leafa. Daca ii mai si epuizezi fizic cu inviorarile tale de dimineata poti sa pui lacat inca de pe acum pe intreprinderi, sa nu mai astepti sa vina criza financiara sa le falimenteze. A, si inca o chestiune: n-as zice ca pensionarul Badalan poate rezista la o ora de inviorare. N-ar fi in stare nici sa priveasca o ora de inviorare, d-apai sa mai presteze!
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii