Mergi la conţinutul principal

Băutura care i-a scos din minţi pe apărătorii animalelor

Celebrul bucătar Kristof Marrannes a conceput un gin pe bază de homar care nu este deloc pe placul organizaţiei de apărare a animalelor „Gaia". Inedita băutură se bucură însă de mare succes la public, relatează agerpres.ro.
Kristof Marrannes, care lucrează la restaurantul Ter Leepe din Zedelgem (Flandra, Belgia), deţinător al unei stele Michelin, aruncă doi homari într-un litru de alcool, îi lasă să se macereze câteva zile şi adaugă apoi pătrunjel şi lămâie, care îi dau ginului infuzat un gust ce aminteşte de supa de raci. El susţine că homarii nu suferă întrucât mor imediat ca urmare a beţiei rapide.

Homarii suferă

Însă „Gaia" nu este de aceeaşi părere. Chiar dacă asociaţia nu consideră că este o problemă prioritară să facă o campanie intensă, preşedintele său, Michel Vandenbosch, a acuzat în presa flamandă cruzimea cu care sunt tratate vietăţile. Contactat telefonic, el apreciază că este vorba şi de o risipă inutilă, homarii fiind aruncaţi după ce se face infuzia.
La fel ca apa clocotită, adaugă Vandenbosch, scufundarea în alcool îi face pe homari să sufere, pentru că au sistemul nervos bilobat, şi nu central. Celor cărora le place carnea fină a acestui crustaceu, dar care vor ca animalul să nu fie maltratat, preşedintele asociaţiei „Gaia" le recomandă aşa-zisul „crustasun", instrument dezvoltat de bucătarii britanici pentru a ameţi rapid homarii cu şocuri electrice.
Ginul cu homar înregistrează un succes pe care Marrannes nu l-a prevăzut. Potrivit „Laatse Nieuwes", şeful restaurantului Ter Leepe a produs în ultimele luni circa 200 de sticle, pentru care a fost nevoie de aproape 180 de homari. Băutura, botezată „Lobstar", se vinde cu 59 de euro jumătatea de litru.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro