Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Băut şi fără permis, un şofer s-a înfipt în maşina din faţa sa

în weekend, mai mulţi conducători auto au dat nas în nas cu poliţiştii • mulţi au primit “cadou” de Paşte câte un dosar penal, întrucât erau băuţi sau nu aveau permis • un şofer a provocat şi un accident

 

Conducători auto teribilişti, care au urcat la volan deşi consumaseră alcool sau nu aveau permis, au avut parte de întâlniri neplăcute cu poliţiştii. Un şofer, care avea ceva “bube” în cap, a mai provocat şi o tamponare în trafic.

La data de 7 aprilie, ora 21.30, un tânăr de 21 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu, din direcţia Cartierului Vidin către DE 87, a pierdut controlul acestuia şi a tamponat, în partea din spate, un alt vehicul ce mergea regulamentar în aceeaşi direcţie. În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale.

Şoferul s-a prezentat la Sediul Poliţiei Rutiere unde, în urma verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Şi asta nu era singura problemă. “Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că tânărul avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,64 mg/l, fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  conducere a unui vehicul fără permis şi sub influenţa alcoolului.

Tot în ziua de 7 aprilie, ora 19.50, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Făurei l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 51 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti. El conducea un autoturism, pe DN 2B, având permisul de conducere reţinut. Nu a scăpat nici el de dosarul penal.

La data de 8 aprilie, în jurul orei 02.20, poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Viziru l-au oprit în trafic pe un bărbat de 63 ani, din comuna Viziru, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,59 mg/l. El a refuzat să fie condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi refuzul sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice.

Şi un şofer buzoian a avut parte de ghinion, vineri, 6 aprilie. În jurul orei 00.50, poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică l-au oprit în trafic pe un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din municipiul Buzău, în timp ce conducea un autoturism pe DE 87, având dreptul de a conduce suspendat. În cauză a fost întocmit dosar penal.

 

Iepuraşul de Paşte a venit cu sute de amenzi pentru şoferi

Conducătorii auto care au circulat pe şosele fără a ţine cont de prevederile Codului Rutier s-au ales cu amenzi usturătoare. Unii au rămas şi fără permis de conducere, aşa de Paşte, când aveau mai mare nevoie de autoturism.

Astfel, în perioada 5-9 aprilie, poliţiştii brăileni au acţionat, zilnic, pe raza judeţului, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Totodată, poliţiştii rutieri au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

În perioada 02 - 09 aprilie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere. În urma activităţilor, au fost constatate 446 de abateri la regimul rutier şi au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 39 de permise de conducere auto.

De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, poliţiştii au retras 4 certificate de înmatriculare.
Categorie articol: 

Comentarii