Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bătaie între fete la “Cerna”. Final de anchetă

• procurorii au trimis-o în judecată pe Danusia Ştefania Topor, 21 de ani, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe • în noiembrie 2015, Danusia a tras-o de păr şi a lovit-o cu pumnii şi cu picioarele pe o elevă dintr-a XII-a, de la “Panait Cerna”, care ar fi încercat să-i fure iubitul • victima a avut nevoie de o săptămână de îngrijiri medicale • bătăuşa a fost căutată doi ani la rând de poliţie şi citată cu mandat de aducere • în acest timp, era plecată în Spania • audiată în februarie a.c., Danusia Ştefania Topor a recunoscut că a lovit-o pe fosta elevă

 

Brăileancă de 21 de ani plecată în Spania, dată pe mâna judecătorilor pentru o agresiune comisă din gelozie, în urmă cu aproape trei.

Astfel, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Danusia Ştefania Topor, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. În noiembrie 2015, Danusia a acostat-o pe o elevă de la Liceul Teoretic “Panait Cerna” şi a tras-o într-un gang de pe B-dul Dorobanţilor, unde a pălmuit-o şi a lovit-o cu pumnii şi cu picioarele, provocându-i leziuni ce au necesitat 7 zile de îngrijiri medicale. Victima solicită 2.000 de euro despăgubiri.

 

Elevă bătută pentru un comentariu postat pe Facebook

Potrivit dosarului penal, în anul 2015, când s-a petrecut incidentul deosebit de violent, C.V.C. era elevă în clasa a XII-a la Liceul “Panait Cerna” dar locuia într-o comună situată în judeţ, fiind nevoită să facă naveta pentru a ajunge la şcoală.

În ziua de 13 noiembrie 2015, adolescenta a părăsit curtea liceului şi s-a îndreptat către staţia de transport în comun din vecinătate, ca să ia autobuzul şi să meargă acasă. La un moment dat, a fost acostată de o tânără pe care nu o cunoştea şi care i-a cerut să o însoţească “pentru a discuta ceva”. Procurorul care s-a ocupat de caz precizează:

“Încă de la început, persoana care a abordat-o, respectiv inculpata Topor Danusia Ştefania, a avut o atitudine ostilă faţă de persoana vătămată, reproşându-i acesteia că relaţionează cu fostul ei prieten, T.C. Cu două zile înainte, persoana vătămată postase pe reţeaua de socializare Facebook un comentariu la profilul acestui tânăr şi, urmare acestui fapt, a primit un mesaj de pe contul lui, prin care i s-a cerut socoteală pentru gestul făcut”.

Eleva a acceptat iniţial să o însoţească pe Danusia, încercând să o calmeze şi asigurând-o că va înceta orice legătură cu T.C. “pentru a nu avea probleme”. Când a refuzat să se mai deplaseze cu ea, inculpata a pălmuit-o, după care a tras-o în gangul situat între gardul liceului şi blocul C (Obor). Acolo, a continuat să o lovească cu pumnii şi cu picioarele şi să o tragă de păr, chiar şi după ce victima a căzut la pământ.

După plecarea bătăuşei, eleva s-a ridicat de la pământ şi a apelat serviciul pentru urgenţe 112, cerând ajutorul Poliţiei. La ora 15:50, victima se afla deja la UPU - Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, unde a primit îngrijiri medicale (diagnostic: contuzie hemitorace stâng). Trei martori oculari au confirmat agresiunea de pe B-dul Dorobanţilor. Trei zile mai târziu, eleva bătută cu bestialitate pentru un mesaj postat pe Facebook a fost examinată de medicii legişti, aceştia stabilind că leziunile căpătate necesită 6-7 zile de îngrijiri medicale.

 

Bătăuşă dispărută de la domiciliu

În ziua de 31 martie 2016, Danusia Ştefania Topor a fost audiată în calitate de suspect, în prezenţa unui avocat din oficiu şi a mamei sale. Ulterior, n-a mai fost de găsit pentru a fi audiată.

“În perioada februarie - martie 2016, Topor Danusia Ştefania a fost dispărută de la domiciliu, iar în luna aprilie acelaşi an a plecat de la domiciliu fără a mai frecventa cursurile şcolare. La data de 12 septembrie 2016, s-a luat legătura cu tatăl ei, prilej cu care acesta a arătat că fiica sa şi-a sunat mama, spunându-i că este plecată în străinătate, fără a preciza unde anume, şi că se va întoarce acasă în luna noiembrie”, precizează procurorul de caz.

Pe 1 februarie 2017, Danusia încă nu se întorsese în ţară, precizând însă (telefonic) că se află în Spania, unde ar lucra în baza unui contract de muncă. Poliţiştii au reuşit să o anunţe, cu acest prilej, că este inculpată într-un dosar penal şi că ar face bine să vină la interogatoriu.

Un an mai târziu, pe 9 ianuarie 2018, tânăra a fost căutată la domiciliu cu mandat de aducere, însă poliţiştii nu au reuşit să o găsească pentru a fi adusă la audieri. În luna februarie, brăileanca se afla în baza de date a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi în spaţiul Shengen ca “persoană căutată în vederea participării la o procedură judiciară”.

După ce a fost căutată la domiciliu de mai multe ori (dovadă stau procesele verbale de căutare întocmite de Poliţie), în ziua de 14 februarie 2018, Danusia Ştefania Topor a fost, în sfârşit, audiată. Tânăra a recunoscut că a lovit-o, în noiembrie 2015, pe eleva de la Liceul Teoretic “Panait Cerna”. De cealaltă parte, victima agresiunii a precizat că-şi menţine plângerea penală formulată împotriva bătăuşei. Mai mult, persoana vătămată C.V.C. a declarat că solicită suma de 2.000 euro cu titlu de despăgubiri.

Cazul se află acum în atenţia magistraţilor de la Judecătoria Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii