Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bătălie pe postul de inspector şef adjunct la ITM Brăila

Inspectorul şef adjunct pe probleme de Relaţii de Muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Brăila, Victor Voiculeţ, urmează să piardă acest post întrucât fostul ocupant, Dorina Vasile, a câştigat procesul cu Ministerul Muncii şi urmează a fi reîncadrată. Practic instanţa a dispus repunerea Dorinei Vasile pe postul de conducere plus plata de către minister a unei daune morale în cuantum de 3.000 euro.
Problema a început în urmă cu un an când reclamanta, care era numărul doi în ITM Brăila, a fost detaşată de minister ca director adjunct la Agenţia de Prestaţii Sociale Brăila. Pe postul de inspector şef adjunct de la ITM, rămas liber după detaşare, a dat ulterior concurs şi l-a ocupat Victor Voiculeţ, cel care pentru o perioadă de timp a fost chiar conducătorul acestei instituţii, ca director coordonator. Numai că actul în baza căruia a fost înfiinţat postul de director coordonator a fost declarat neconstituţional şi astfel desfiinţat, revenindu-se la situaţia dinainte, adică asigurarea conducerii instituţiei de către un inspector şef şi a doi adjuncţi. În acel context, Dumitru Văduva a revenit la conducerea ITM Brăila, iar Voiculeţ, aşa cum am spus mai devreme, a dat examen pe postul de inspector şef adjunct pe probleme de RM. Ar mai fi de adăugat că detaşarea Dorinei Vasile la Agenţia de Prestaţii Sociale Brăila a încetat, iar din această lună ea a revenit la ITM Brăila, însă pe un post de execuţie.
Cu privire la acest litigiu şi rezoluţia instanţei în sensul reîncadrării pe postul de conducere a Dorinei Vasile, actualul şef de la ITM Brăila, Dumitru Văduva, a declarat că nu a primit încă decizia instanţei. "Când se va face comunicarea de la instanţă, fiind vorba despre o hotărâre judecătorească, vom trece la aplicarea ei. În ce-l priveşte pe actualul ocupant al postului în discuţie, acesta va primi o listă a posturilor vacante la nivelul instituţiei, urmând să opteze pentru unul dintre acestea", a spus Văduva.
La rândul său, Victor Voiculeţ a precizat că aşteaptă să vadă lista posturilor vacante: "orice decizie a unei instanţe trebuie pusă în aplicare. În acel moment, ca şi funcţionar public o voi respecta şi voi primi probabil un preaviz. Conform Legii 188/1999 a funcţionarului public mi se va prezenta o listă cu locuri vacante atât pentru funcţii publice de conducere cât şi pentru cele de execuţie". În plus, Voiculeţ a punctat că nu are nicio problemă în a ieşi din sistemul public.
În actuala formulă ITM Brăila este conducă de Dumitru Văduva ca inspector şef, secondat de Alexandru Munteanu, inspector şef adjunct pe partea de Sănătate şi Securitate în Muncă, şi Victor Voiculeţ, adjunct pe partea de Relaţii de Muncă.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii