Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Băsescu consideră că a făcut concesii pentru partide

Şeful statului a dorit să le explice simpatizanţilor săi că a ţinut cont de propunerile partidelor în desemnarea premierului, dar că nu a putut accepta decât profilul pe care aceştia l-au trasat viitorului premier, nu şi numele, pentru că numele şi persoana o alege doar preşedintele. "Au cerut să fie un independent, dar i-au pus şi nume. Păi asta nu se poate, după Constituţie ei pot să propună cum vor să arate prim-ministrul, dar numele îl spune preşedintele", a subliniat Băsescu, arătând că a ţinut, totuşi, cont de doleanaţele partidelor, desemnând un prim-ministru independent politic. "Am ţinut cont de ce voiau ca prim-ministru, un independent şi atunci am desemnat un independent care să nu fie în cârdăşie nici cu Voiculescu, nici cu Patriciu, nici cu Iliescu, nici cu Hrebenciuc, dar nu le-a convenit, ei voiau unul pe care să-l poată manipula şi atunci au spus: "Hai, independent, independent, dar să fie şi gospodar, şi cu 80% voturi la alegeri", şi-mi spuneau că acesta este tot Johannis", le-a povestit Băsescu craiovenilor adunaţi în piaţă.
"Eu le-am spus, măi băieţi, o fi bine cu Johannis, eu nu spun că nu are 80% şi că nu e bun gospodar, dar vă dau eu unul mai bun, pe Liviu Negoiţă, care are tot 80% şi şi mai multă experienţă- două mandate de parlamentar şi două de primar, într-un sector cu 400.000 de locuitori. Deci, aş spune că încercarea lui Voiculescu, Iliescu, Hrebenciuc, Geoană de a-şi pune un prim-ministru în spatele căruia să-şi vadă de privatizarea Poştei, Regiei Sării, Romgaz, Transgaz, nu a reuşit şi nici nu are cum să reuşească", a continuat şeful statului.
"Ei vor ţipa mereu că preşedintele nu a vrut să facă un compromis. În primul rând l-am făcut, le-am dat întâi o propunere de premier independent, le-am făcut şi a doua oară, le-am dar şi gospodar, şi cu 80%, dar dacă ei au vrut un compromis cu hoţii asta nu se poate!", a avertizat Traian Băsescu.
Preşedintele a mărturisit că nu a înţeles niciodată "de ce PSD şi PNL au trebuit să dărâme Guvernul Emil Boc în preajma alegerilor", moment în care miile de oameni adunaţi în piaţă la mitingul electoral au început să scandeze "hoţii". "Aşa este, hoţii! A fost o măsură a unei majorităţi parlamentare nereformiste. În momentul în care Guvernul Boc şi-a asumat răspunderea pe legi ale reformei statului soluţia pe care sistemul ticăloşit a găsit-o a fost să dărâme Guvernul", a mai spus şeful statului.
Şeful statului le-a transmis apoi celor care fac presiuni asupra lui că cinci ani de atacuri murdare l-au "tăbăcit" atât de tare, încât le mai "duce" atacurile încă cinci ani. De altfel, Băsescu le-a spus oltenilor că deşi nu i-a plăcut primul mandat de preşedinte, "mai vrea o dată".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii