Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bărbaţi, femei şi viaţa dintre ei

• spectacolul se joacă în această seară, de la orele 18.00, la Sala Mare a Teatrului „Maria Filotti” • duminică, 18 octombrie, de la ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului brăilean se joacă TARTUFFE de Molière, regia Alexandru Mâzgăreanu

 

Astăzi, 16 octombrie, de la orele 18.00, la Sala Mare a Teatrului „Maria Filotti” se va juca spectacolul BăRBAŢI, FEMEI ŞI VIAŢA DINTRE EI – patru piese scurte de Anton Pavlovici Cehov, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză.

Un spectacol care conţine patru dintre cele mai importante şi celebre piese scurte ale lui Cehov în ordinea: “Calhas” (“Cântecul lebedei”), “Ursul” , “Jubileul’” şi “Cerere în căsătorie” .

Directorul de scena  Victor Ioan Frunză abordează aceste pagini celebre din creaţia dramaturgului rus din punctul de vedere al updatării noţiunii de vodevil, astfel că, prin acest spectacol, se pune în valoare şi postura de autor de comedie a marelui Cehov .

În distribuţie: Alin Florea, Corina Moise, Valentin Terente, Ramona Gîngă, Adrian ştefan. La pian - profesor Adriana Burcă; dramaturgia - Adrian Nicolae; muzica - Tibor Cari; scenografia - George Mosorescu; direcţia de scenă - Victor Ioan Frunză.

Duminică, 18 octombrie, de la ora 18.00 în Sala Mare a Teatrului brăilean se joacă TARTUFFE de Molière, regia Alexandru Mâzgăreanu.

Alexandru Mâzgăreanu, unul dintre cei mai creativi şi mai de succes regizori ai tinerei generaţii, este absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, Facultatea de Teatru, Secţia “Regie”, la clasa profesorului Tudor Mărăscu. Alexandru Mâzgăreanu a lucrat în teatre importante din România: Teatrul Naţional I.L. Caragiale, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, ArCuB şi Teatrul Metropolis, dar şi pe scena Teatrului “Regina Maria” din Oradea şi a Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ.

Despre spectacolul Tartuffe, Alexandru Mâzgăreanu a adresat publicului brăilean invitatia: „...să vină să vadă spectacolul, pentru că, în ciuda faptului că este o piesă scrisă acum mai bine de 400 de ani, vor asista la un spectacol extrem de modern şi cu o tematică ce cu siguranţă îi va atinge, pentru că spectacolul, aşa cum este construit, are o legătură foarte mare cu problemele cu care ne confruntăm în ziua de astăzi...”.

Maestru al comediilor de moravuri, Molière ne propune şi peste secole o satiră a defectelor umane: ipocrizia, naivitatea, viclenia. Capodoperă a comediei de caracter, Tartuffe aduce în scenă prototipul individului hotărât să parvină prin orice mijloace, dar de îndată ce îşi atinge scopul, masca servilă şi umilă cade, dezvăluindu-i adevărata faţă, aceea de stăpân fără scrupule.

TARTUFFE, o poveste despre obsesie, spusă în versuri, este un spectacol ce dezvăluie pericolul imposturii şi al bigotismului, o comedie frumoasă despre bine şi rău, dar şi despre cât de greu e să deosebeşti binele de rău.
Categorie articol: 

Comentarii