Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bănel Nicoliţă şi-a văzut visul împlinit: CS Făurei a promovat în Liga a III-a

• asta după o partidă în care a trecut prin mari emoţii, una pierdută cu 4-3 în manşa retur a barajului cu Universitatea “Dunărea de Jos” • “Un gol din ofsaid şi un penalty cadou au decis promovarea”, a acuzat la finalul partidei antrenorul gălăţenilor, Cătălin Savu • “Niciodată nu am comentat arbitrajul, consider că am meritat să promovăm”, a fost replica lui Bănel Nicoliţă

 

Făureiul este în sărbătoare, echipa locală manageriată de Bănel Nicoliţă a promovat în Liga a III-a, însă spectatorii care au umplut tribuna au trecut prin mari emoţii. Echipa gazdă a intrat în teren relaxată după victoria categorică din tur, fapt de care a profitat Universitatea “Dunărea de Jos”, iar echipa gălăţeană  a condus în minutul 65 cu 4-1 şi mai avea nevoie de un singur gol pentru a întoarce în favoarea ei soarta calificării. La acest scor Bănel Nicoliţă a coborât în centru liniei defensive iar CS Făurei a reuşit să mai înscrie de două ori şi să sărbătorească accederea în cel de-al treilea eşalon fotbalistic al ţării.

La finalul partidei, antrenorul gălăţenilor, Cătălin Savu a acuzat, pe drept, maniera de arbitraj a centralului Ovidiu Oprea care, în opinia sa, a validat două goluri în favoarea gazdelor, reuşite care trebuiau anulate. “Primul gol al gazdelor a fost din ofsaid, la 4-1 Făureiul a primit cadou un penalty văzut doar de central, greşeli flagrante care au decis soarta calificării”, a declarat la finalul meciului Cătălin Savu, antrenorul principal al echipei gălăţene.

“Niciodată nu am comentat arbitrajul, consider că am meritat să promovăm”, a fost replica lui Bănel Nicoliţă.

 

Returul dintre CS Făurei şi Universitatea “Dunărea de Jos” nu s-a mai derulat după acelaşi scenariu ca la Galaţi. Victoria categorică din manşa tur i-a făcut pe unii dintre colegii lui Bănel Nicoliţă să se considere deja promovaţi în Liga a III-a, iar această deconectare prematură putea să-i coste, să rateze realizarea obiectivului. CS Făurei a început bine partida şi a irosit două ocazii de gol prin Tudose. La prima, cea din minutul 5, jucătorul gazdelor a trimis mingea peste transversală, iar două minute mai târziu a şutat pe spaţiul porţii, dar Măstăcan a deviat în corner, mingea care se ducea sub transversală. Conform cursului jocului, în minutul 23, Stelian Nicoliţă a deschis scorul şi CS Făurei conducea cu 5-0 la general, iar spectatorii aşteptau o victorie clară a favoriţilor. Golul a fost contestat de jucătorii gălăţeni, care i-au spus centralului că atacantul gazdelor se afla în afara jocului în momentul primirii pasei dar, pentru că asistentul a alergat la centrul terenului, Ovidiu Oprea a validat golul. Din acest moment gălăţenii au fost cei care au controlat jocul. Şi, până la pauză, profitând de breşele mari din centrul apărării gazdelor, în doar şapte minute, Universitatea a înscris de trei ori. Chiciuc a restabilit egalitatea în minutul 32, iar patru minute mai târziu gălăţenii au obţinut un penalty pe care l-a transformat Grigoraş. Putea fi 3-1 pentru oaspeţi în minutul 38, dar mingea şutată de Anastasie a fost reţinută în doi timpi de Tudor. La faza imediat următoare Chiciuc a marcat, iar după primele 45 de minute Universitatea conducea cu 3-1.

Gălăţenii puteau să se desprindă la 4-1 în minutul 60, când Anastasie a trecut uşor de Moroianu şi a şutat plasat, la colţul lung, dar Tudor şi-a salvat echipa, printr-un plonjon spectaculos. Viorel Gheorghe a irosit o mare ocazie de gol pentru CS Făurei şi, în loc de 2-3, în minutul 65 a fost 4-1 pentru oaspeţi. După o centrare în careul gazdelor Grigoraş a reluat mingea, cu capul, spre poartă dar Tudor a deviat-o în faţă până la Ţuiu care a trimis-o în plasă. Era 4-1 pentru Univesitatea iar gălăţenii mai aveau nevoie de un singur gol pentru a tranşa promovarea în favoarea lor. La acest scor Bănel Nicoliţă a trecut pe post de fundaş central iar Moroianu a urcat în atac. Mobilizaţi de fostul internaţional stelist, jucătorii formaţiei din Făurei s-au trezit la realitate şi au trecut pe lângă gol în minutul 66, când Stelian Nicoliţă a centrat în faţa porţii dar Moroianu a şutat slab de la 4-5 metri şi Măstăcan a reuşit să scoată mingea de la rădăcina barei. Un nou contraatac al gazdelor purtat de Stelian Nicoliţă (min. 72) le-a adus gazdelor un penalty îndelung contesat de gălăţeni. Bănel Nicoliţă a marcat şi CS Făurei nu mai avea cum să rateze promovarea. Bănel Nicoliţă putea să realizeze “dubla” dar mingea şutată de el din lovitură liberă, a fost scoasă de sub transversală de Măstăcan. În cel de-al treilea minut de prelungire al părţii secunde, Moroianu şi-a răscumpărat printr-un gol geşelile făcute în acest joc şi a stabilit scorul final, 4-3 pentru Universitatea, însă echipa care accede în Liga a III-a este CS Făurei.

“Am trăit periculos acest meci, a fost greu să-i conectez la joc pe mulţi dintre colegii mei după victoria clară de la Galaţi,  dar eu consider că am fost echipa mai bună şi merităm să promovăm în Liga a III-a. Le mulţumim suporterilor pentru că ne-au susţinut şi încurajat în momentele grele”, a declarat la finalul jocului Bănel Nicoliţă.

 

CS Făurei: Tudor (min. 89: A. Nicoliţă) - Grozea, Cotigă, Moroianu, A. Coman – Tudose, B. Nicoliţă, Baicu (min. 46: V. Gheorghe), Mâţă - Percă, S. Nicoliţă.

Universitatea: Măstăcan – Stancu (min. 20: Ţuiu, min. 77: Perju), Morogan, Moise, Hilohi – Ignat (min. 80: Gârleanu), Iacob, Chiciuc, Popov - Aanastasie, Grigoraş (min. 86: Dajboc).
Categorie articol: 

Comentarii