Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bălăceanu jr. arestat pentru trafic de minori

* fetele au fost exploatate în imobilul lui Bebi Burciu şi în zona de centură a municipiului * mai mult decât atât, agresându-le fizic şi verbal şi profitând de imposibilitatea victimelor de a se apăra, a întreţinut raporturi sexuale cu acestea

Bebi Burciu, unul dintre băieţii lui Ilie Mărgean, zis "Bălăceanu", liderul grupării cu acelaşi nume, a fost arestat preventiv sub acuzaţia de trafic de minori şi viol. Procurorii de la Crimă Organizată spun că Bebi Burciu, împreună cu alte două persoane, făcea parte dintr-o grupare ce racola tinere în vederea practicării prostituţiei, pe care le viola şi apoi le exploata sexual. Brăileanul nu este la prima sa abatere de la litera legii, fiind cercetat în mai multe dosare penale, unul dintre acestea având ca subiect lipsirea de libertate a unei tinere de 18 ani.

Săptămâna trecută, poliţişti de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila, sub coordonarea procurorului DIICOT - Biroul Teritorial Brăila, au finalizat cercetările şi au probat activitatea unui grup infracţional condus de Bebi Burciu (34 de ani). Bărbatul este suspectat că în cursul anului trecut, împreună cu alte două persoane, a racolat mai multe tinere în vederea exploatării sexuale. Poliţiştii spun că, pe parcursul mai multor luni şi prin intermediul altor persoane, Burciu a racolat cinci tinere cu vârste cuprinse între 13 şi 16 ani, pe care, după o aparentă relaţie de prietenie şi folosind promisiuni false şi înşelăciune, le-a determinat să practice prostituţia în folosul membrilor grupului. Exploatarea sexuală a minorelor s-a consumat în imobilul bărbatului, precum şi în zona de centură a municipiului. De asemenea, acesta, prin constrângere, agresându-le fizic şi verbal şi profitând de imposibilitatea victimelor de a se apăra, a întreţinut raporturi sexuale cu minorele exploatate. "După definitivarea cercetărilor, procurorul DIICOT- Biroul Teritorial Brăila a dispus reţinerea pe ordonanţă a suspectului pentru 24 de ore şi, în ziua de 4 mai, acesta a fost prezentat Tribunalului Brăila, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru primele 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de minori şi viol. Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei brăilene.

În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi doi membri ai grupării, instanţa de judecată a dispus interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

12bala1Juniorul Bălăceanu a mai avut probleme cu legea

Fiul liderului clanului "Bălăceanu" a mai avut probleme cu legea şi în trecut, fiind cercetat în mai multe dosare penale. De exemplu, în iunie 2008, Burciu a ajuns în spatele gratiilor după ce a sechestrat în maşină o tânără de 18 ani, pe care a ameninţat-o şi a lovit-o, iar apoi i-a luat telefonul mobil. Fata fusese atacată la intersecţia străzilor Griviţa cu Şcolilor, mama victimei fiind cea care a sesizat Poliţia. Două patrule mobile au fost dirijate imediat în zona respectivă, iar pe Bulevardul Dorobanţilor a fost identificat un autoturism "Audi A6", despre care se ştia că îi aparţine agresorului. În interiorul maşinii a fost identificat Bălăceanu jr., un tânăr de 18 ani şi victima, care fusese forţată să intre în autoturism. De asemenea, poliţiştii au descoperit două bâte şi o rangă metalică, în lungime de 94 cm. Pasiunea sa pentru arme albe fusese descoperită de poliţişti cu câteva luni înainte, când a fost oprit în trafic de o patrulă de siguranţă publică, în timp ce se afla la volanul unui autoturism "Audi 80", pe Bulevardul Dorobanţilor. Fiind efectuată percheziţia autovehiculului, în interiorul acestuia au fost găsite două cuţite şi un briceag.

Ultima ispravă a lui Burciu datează din ianuarie 2010, când a refuzat să oprească maşina la semnalul poliţiştilor, întrucât se ştia cu "musca pe căciulă", având permisul de conducere suspendat. Totul s-a întâmplat pe strada 1 Decembrie 1918, unde o patrulă de poliţişti şi jandarmi a procedat la oprirea unui autoturism "Audi". Şoferul acestuia nu s-a conformat, însă, semnalului regulamentar, astfel că oamenii legii au pornit în urmărirea lui, reuşind să îl imobilizeze în trafic pe Bulevardul Dorobanţilor. În urma verificărilor s-a stabilit că cel aflat la volan se numeşte Bebi Burciu, este posesor al permisului de conducere, însă îi fusese suspendat pentru perioada 19 decembrie 2009 - 18 martie 2010.
Comentarii