Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Avram a plecat de la «Concivia»

Noul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Ionel Avram, cel care a preluat recent şi atribuţiile de preşedinte al instituţiei susţine că a încheiat capitolul «Concivia». Acesta a anunţat ieri, oficial, că nu mai este angajat al acestei societăţi comerciale şi că astfel a scăpat de toate problemele de incompatibilitate care îi ameninţau poziţia din Palatul Administrativ. "Mi-am încheiat contractul individual de muncă. Deci eu nu mai sunt angajatul acestei firme. Luni am depus cererea, cred că azi (n.r.- ieri) s-a semnat decizia. În plus, mi-am rezolvat toate problemele de incompatibilitate, în baza Legii 161/2003. Deci aveam un termen fixat de Lege de 15 zile ca să mă încadrez. Eu astăzi (n.r.- ieri) am rezolvat toate acele probleme (...) Am fost la Administraţia Finanţelor Publice a judeţului Brăila şi mi-am depus declaraţia de încetare a activităţii. Pot spune că de astăzi nu mai am nicio stare de incompatibilitate" a declarat, pentru "Obiectiv", Ionel Avram.
Totuşi, în acest context, merită amintit cazul vicepreşedintelui CJ Florin Mija, acuzat de Agenţia Naţională de Integritate, că se află în conflict de interese, în condiţiile în care a semnat trei contracte încheiate de C.J. Brăila cu două societăţi comerciale, la care fusese angajat sau acţionar în ultimii cinci ani.
Director economic al firmei de suflet a lui Bunea Stancu, Ionel Avram a devenit, în urma unor şedinţe controversate de CJ, liderul interimar al Consiliului Judeţean Brăila, în condiţiile în care instituţia are în derulare mai multe contracte cu "Concivia".

PNL a depus contestaţie şi la Tribunalul Brăila

Contestaţia PNL Brăila privind cererea de suspendare a şedinţei în care PSD-istul Ionel Avram a fost ales vicepreşedinte al CJ, se află în analiză la Prefectura Brăila. Contactat telefonic de redactorii "Obiectiv", directorul Cancelariei, Mircea Tudosie ne-a informat că a primit contestaţia PNL Brăila şi a garantat că până vineri se va da un răspuns. "E în analiză, dar cred că până vineri va fi dat un răspuns. Oricum verificarea legalităţii se făcea din oficiu şi în lipsa contestaţiei, dar va fi dat curs şi acesteia. Se va răspunde. Luni a venit dosarul de şedinţă, a fost repartizat către serviciul juridic şi urmează să se facă o analiză ", a explicat Tudosie. De asemenea, senatorul liberal Cătălin Boboc a confirmat pentru "Obiectiv" că liberalii au depus o contestaţie şi la Tribunalul Brăila.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii