Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Avionul iranian incendiat avea cel putin 147 de pasageri la bord

Cel putin 80 de persoane au murit, vineri, dupa ce un avion de pasageri cu 147 de pasageri la bord a luat foc la aterizarea pe aeroportul Mashhad, din nord-estul Iranului, a anuntat televiziunea de stat iraniana, citata de Reuters.
"Avionul avea la bord 147 de pasageri, dintre care circa 80 au murit in incendiu", a precizat sursa citata.
Un oficial din administratia aviatiei civile a declarat ca la bordul avionului, care apartine companiei Iranairtour, se aflau 148 de persoane, dar nu a facut nici o estimare privind bilantul accidentului.
Informatiile initiale indicau moartea a 60 de persoane in urma accidentului.
Televiziunea iraniana a transmis imagini ale avionului distrus, aflat la marginea pistei si avind mai multe parti ale fuselajului carbonizate.
Un reprezentant al Iranairtour a confirmat ca unul dintre avioanele acesteia a fost implicat in incident, dar nu a oferit detalii suplimentare.
Avionul, de tip Tupolev, de productie ruseasca, a luat foc la ora locala 13.45 (10.15 GMT), iar televiziunea locala a precizat ca aparatul a iesit de pe pista dupa ce unul dintre pneuri a explodat, iar incendiul s-a declansat imediat dupa aceea.
Televiziunea de stat a relatat ca avionul decolase de la Bandar Abbas, oras portuar situat in sudul Iranului.
Expertii in securitate aeriana afirma ca in Iran au fost inregistrate, in ultimele decenii, numeroase accidente, multe dintre acestea implicind avioane de productie ruseasca.
Sanctiunile impuse de Statele Unite regimului islamic de la Teheran au impiedicat Iranul sa cumpere avioane noi din Occident, aparatele Boeing si Airbus fiind inlocuite cu avioane din fosta Uniune Sovietica.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii