Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Avem pile in Guvern. Si ce daca?

In afara de perioada scurtului mandat al lui Ionut Popescu la Ministerul de Finante, Braila nu a avut nici un moment in perioada postrevolutionara vreun "reprezentant" in prima linie a Executivului. Vremurile in care braileni precum Radu Portocala sau Petre Andrei erau ministri ori cind Leonte Moldovan era presedintele Senatului sint apuse. Ucise si ingropate.
Miercuri, cind am citit declaratia presedintelui PSD Gheorghe Bunea Stancu, cum ca a cedat un post de parlamentar pentru un "teleportat" de Bucuresti in schimbul unui post de ministru si a citorva posturi de secretari de stat, m-am bucurat un pic, gindindu-ma ca, uite, se intoarce un pic roata si citiva braileni bine plasati in structurile puterii isi vor aduce poate aminte de orasul natal, atunci cind vor imparti cascavalul. Poate nu atit de bine pe cit si-a amintit galateanul Dan Nica de orasul sau, pe vremea cind era ministru in Guvernul Nastase, redesenind harta Moldovei cu un cartier galatean dincoace de Siret, dar orisicit...
Am aflat mai apoi ca ministrul pentru care a facut lobby Gheorghe Bunea Stancu este Ionut Bazac. Nu e brailean. Dar cautind prin presa vremii, am aflat ca Bazac este dator Brailei cu o promisiune pe care nu a apucat sa o onoreze. Pe vremea cind era secretar de stat in Guvernul Nastase a fagaduit o investitie masiva in Spitalul Judetean, inclusiv construirea unei noi cladiri pentru sectia de Pediatrie. Presupun ca, fiind ministrul Sanatatii de miine-poimiine si avind in vedere suportul pe care l-a primit de aici, Bazac isi va aminti vechile proiecte. Cu atit mai mult cu cit Spitalul Judetean a fost una dintre preocuparile constante ale presedintelui PSD Braila, de cind a urcat pe scaunul de la CJ. Ca Stancu are si un razboi acolo, cu actualul director al spitalului, este la fel de adevarat si nu stiu de ce ma gindesc la faptul ca, odata cu sprijinul Brailei, Stancu i-a oferit viitorului ministru si o lista cu viitori directori de spitale. Sau cu viitori fosti directori de spitale.
Cica Bazac nu ar fi singurul suport pe care Braila l-ar putea gasi in viitorul Guvern. Gabriel Sandu, pina mai ieri deputat de Braila, va fi ministrul Comunicatiilor si Securitatii Informationale. Sandu e tipul ala care in campania electorala din 2004 promitea o Lege a Brailei. Ca nu exista nici o lege a Brailei e clar, ba, daca stau sa ma gindesc, parca imi amintesc faptul ca Sandu a declarat la un moment dat, pe final de mandat, ca nu mai vrea sa auda de Braila, asta dupa ce scandalurile din PNL si apoi din PDL Braila l-au scos din sarite. Dar multe declara omul la nervi, nu?
Si, uite-asa, optimist cum sint, ma gindesc la faptul ca, avind sprijin si in stinga si in dreapta Guvernului, politicienii braileni, fie ei parlamentari, primari ori presedinti de CJ nu vor mai avea multe scuze de pus in fata daca marile proiecte finantate de Guvern vor continua sa ne ocoleasca. Asta daca nu cumva, cu totii, de la ministri la parlamentari ori oficialitati locale nu-si vor vedea, ca si pina acum, de treaba. De treaba lor, care nu are neaparat vreo legatura cu treaba noastra.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii