Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au venit din comuna Mircea Vodă să spargă seminţe în Parcul Monument

• trei indivizi, cu vârste cuprinse între 18 şi 20 de ani, s-au crezut pe marginea islazului, deşi se aflau în cel mai frecventat loc de promenadă din municipiu • spărgătorii de seminţe, fie că sunt veniţi din judeţ fie că sunt orăşeni get-beget, nu se lasă daţi pe brazdă, chiar dacă poliţiştii locali aplică frecvent amenzi cuprinse între 100 şi 200 lei • “promisiunea” autorităţilor, cum că vor fi făcute publice filmuleţe cu astfel de indivizi prinşi în flagrant, urmeză să fie pusă în practică, într-un viitor apropiat

 

Obiceiul de a sparge seminţe în public şi a scuipa cojile pe jos se dovedeşte aproape imposibil de combătut în Brăila, în ciuda amenzilor aplicate constant de Poliţia Locală. Pe parcursul primei săptămâni din luna iunie, agenţii au depistat şi sancţionat contravenţional 13 persoane, pentru comercializarea, respectiv consumul seminţelor de floarea soarelui pe străzi sau în alte locuri publice. Amenzile aplicate acestora au valoarea totală de 1.600 lei. Individual, sancţiunile primite de fiecare persoană în parte sunt de 100 sau 200 lei.

Printre cei care s-au remarcat în această perioadă, sunt trei “băieţi” din comuna Mircea Vodă. Aflaţi în vizită “la oraş”, aceştia au considerat că cea mai bună metodă de relaxare este să stea în rondoul central din Parcul Monument şi să spargă seminţe de floarea soarelui. Evident, aruncând cojile pe jos. Spre ghinionul lor, au fost depistaţi de o patrulă a Poliţiei Locale şi amendaţi, fiecare, cu câte 100 de lei. Cei trei sunt P.I - G., în vârstă de 20 de ani, C.D.-G., 18 ani şi V.V.-C., 20 de ani.

Nu se poate spune, însă, că doar brăilenii din mediul rural veniţi în municipiu consumă seminţe în public lăsând un “covor” de coji în urma lor. Şi mulţi “orăşeni” get-beget procedează la fel, marcându-şi trecerea prin toate zonele de plimbare ale Brăilei, de la Faleza Dunării, până la parcurile Monument şi Grădina Mare sau bulevardele Independenţei ori Cuza.

Primarul Marian Dragomir a declarat în repetate rânduri că dacă nu se va reuşi combaterea acestui fenomen doar cu amenzi, se va proceda la publicarea în mass-media a unor filmuleţe în care spărgătorii de seminţe vor fi  eroii principali. În ultima perioadă, nu s-au publicat astfel de filme realizate de Poliţia Locală, dar asta nu înseamnă că ele nu există. Deja s-au adunat în arhivă mai multe filmuleţe, care urmează să fie montate şi puse la dispoziţia posturilor de televiziune sau presei on-line, după cum ne-a declarat directorul Georgică Tănase. “S-au realizat multe filme cu cei prinşi în timp ce spărgeau seminţe. Nu toţi cei depistaţi au fost filmaţi, deoarece nu există aparatura necesară în dotarea tuturor patrulelor aflate pe teren. Totuşi, agenţii care au cameră de filmare asupra lor procedează de fiecare dată la «imortalizarea» celor prinşi în flagrant. Urmeză să fie făcute publice, la un moment dat, filmuleţele realizate”, ne-a spus directorul interimar al Poliţiei Locale Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii