Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au băut de Crăciun şi s-au urcat la volan

în ultima săptămână, poliţiştii au constatat peste 300 de abateri de la legislaţia rutieră şi au reţinut 36 de permise de conducere • şoferii băuţi au fost primii care au picat în plasa poliţiştilor

 

Înainte de Crăciun, unii şoferi au gonit cu maşinile pe şosele, fără a mai ţine cont de limita de viteză, în timp ce alţii s-au mai şi cinstit cu alcool înainte de a se urca la volan. Poliţiştii au oprit din drum peste 300 de şoferi certaţi cu legea, aproape 40 dintre aceştia fiind lăsaţi fără permis.

În perioada 17– 26 decembrie, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave, precum şi pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere. Au fost constatate 327 de abateri la regimul rutier şi au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 36 de permise de conducere auto. De asemenea, pentru neregulile constatate la autovehicule, poliţiştii au retras 4 certificate de înmatriculare.

Chiar în ziua de Crăciun, adică pe 25 decembrie, în jurul orei 21.30, poliţişti din cadrul Biroului Rutier au depistat un autoturism în parcarea interioară a unui bloc de pe strada Roşiorilor, la volanul căruia se afla un bărbat de 37 de ani, din Brăila. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,74 mg/l.

La data de 26 decembrie, ora 00.45, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au depistat în trafic pe un alt bărbat, în vârstă de 32 de ani, din satul Lacu Sărat, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Călăraşilor, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,56 mg/l, el fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge.

Pe numele celor doi şoferi poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Categorie articol: 

Comentarii