Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au început să bubuie petardele

* în ultima perioadă, pe adresa redacției au sosit mai multe sesizări de la brăileni care se declară deranjați de zgomotele făcute de materialele pirotehnice care, în mod normal, sunt interzise prin lege * la rândul nostru,  am întrebat cum acționează polițiștii în această perioadă pentru depistarea celor care aprind petarde * sesizările au fost transmise pe 18 noiembrie și pe 25 noiembrie, însă nu am primit încă un răspuns oficial

 

Ca în fiecare an, în apropierea sărbătorilor de iarnă, în zona centrală a municipiului Brăila încep să bubuie petardele. Chiar la data de 25 noiembrie, pe strada Mihai Eminescu, câțiva tineri au aprins petarde și zgomotul produs i-a speriat pe cei din zonă. Nu i-a deranjat vreun polițist pe cei în cauză, care păreau a fi tineri după vocile care răsunau pe stradă. Aceste petarde bubuiau pe o stradă aflată în apropiere și de sediul Poliției, deci cu siguranță au fost auzite și de oamenii legii.

Nu a fost singura zi în care s-au produs astfel de bubuieli în zona centrală a orașului. Ni s-au transmis sesizări la redacție, pe 18 noiembrie, referitor la faptul că, tot pe strada Mihai Eminescu, adică tot în apropiere de sediul Poliției Brăila, pocneau petardele, iar oamenii stăteau cu frică. Am întrebat printr-o solicitare transmisă către IPJ Brăila dacă s-a acționat, în data respectivă, pentru a-i identifica pe cei care aprindeau petarde. În plus, am întrebat și cum acționează polițiștii în această perioadă pentru a-i opri pe cei care aprind petarde în stradă, chiar dacă nu au voie. Chiar dacă nu am primit un răspuns oficial, până la acest moment, de la nivelul IPJ Brăila, surse din rândul polițiștilor ne-au transmis că, în fiecare an, în apropierea sărbătorilor, lucrători de poliție din cadrul Poliției Municipiului acționează pentru respectarea prevederilor legale. Actele normative care prevăd și sancționează operațiunile cu obiecte pirotehnice sunt Legea nr. 126/1995 (republicată), privind regimul materiilor explozive, și HG 1102/2014 referitoare la stabilirea condițiilor pentru punerea la dispoziție pe piață a articolelor pirotehnice.

Nu am primit încă informații cu privire la anumite cazuri depistate în această perioadă.
Categorie articol: 

Comentarii