Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au început înscrierile pentru Concursul Lumina Math

În perioada 1 - 29 octombrie, se derulează înscrierile pentru Concursul de Matematică Lumina Math. Elevii care doresc să se înscrie vor completa un formular la secretariatul şcolii de care aparţin. Şcolile întocmesc lista candidaţilor pe baza formularelor de înscriere. Competiţia se va susţine în fiecare judeţ, la unul sau mai multe centre stabilite de Inspectoratul Şcolar, locul desfăşurării urmând să fie anunţat până pe 5 noiembrie.
Concursul se va desfăşura pe 14 noiembrie, când, timp de două ore, elevii vor avea de rezolvat 30 de probleme de tip grilă - cei de clasa a IV-a şi 40 de asemenea probleme cei de la gimnaziu.
Toţi elevii vor primi diplomă de participare la terminarea concursului. Taxa de înscriere este de 15 lei. Corectarea lucrărilor şi afişarea rezultatelor pe web va fi între 15-22 noiembrie 2009, iar elevii vor primi rezultate detaliate pe 27 noiembrie. Primilor 20 de elevi pentru fiecare nivel de clasă li se vor acorda premii în bani. Festivitatea de premiere se va organiza pe data de 12 decembrie, în Bucureşti.
Anul trecut, la Brăila s-au înscris în concurs 530 de elevi din 38 de şcoli, din care 21 din mediul rural. Dintre aceştia, patru s-au situat între primii 20 pe nivel de studiu şi au fost premiaţi la festivitatea organizată în Bucureşti: Răzvan Neacşu, de la Şcoala "Ion Creangă", care a obţinut premiul I, Denis Turcu, de la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu", Cristina Bădescu, de la Şcoala "Mihai Eminescu", ocupanţi ai locului II şi Cosmin Iacob, de la Şcoala "Mihai Eminescu", care a primit premiul III.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii