Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atmosferă entuziasmantă la prezentarea lotului echipei HC Dunărea

• evenimentul de la Sala Polivalentă a fost foarte bine pregătit de conducerea clubului de handbal • peste 1.000 de brăileni au asistat la amicalul HC Dunărea – SCM Gloria Buzău, câştigat de echipa brăileană la scor, 32-24

 

Vinerea trecută, Sala Polivalentă a cunoscut din nou frenezia caracteristică jocurilor de handbal. Evenimentul sportiv al săptămânii, prezentarea lotului pe care HC Dunărea îl va folosi în sezonul comptiţionat 2019-2020, a atras în Polivalentă peste 1000 de brăileni,iar atmosfera creată de aceştia a fost una de sărbătore.

O festivitate foarte bine organizată de preşedintele şi vicepreşedintele clubului brăilean, George Caranica respectiv Marian Neta, la finalul căreia HC Dunărea a făcut spectacol în amicalul cu SCM Gloria Buzău.

Un meci în care s-a văzut clar o mare diferenţă între lotul pe care a mizat gruparea handbalistică brăileană în sezonul trecut şi cel actual, în care şi-au făcut deja simţită prezenţa în teren brazilianca Aneta Udriştoiu, Tamires, Dmitrovic, Milic, Tiron şi nu în ultimul rând portarul Elena Şerban. Pe ansamblu, HC Dunărea a arătat ca o echipă cu pretenţii pentru campionatul care va începe pe 31 august.

 

La finalul prezentării lotului a urmat amicalul dintre HC Dunărea şi SCM Gloria Buzău, un meci echilibrat în prima repriză dar dominat autoritar de handbalistele pregătite de Aurelian Roşca, iar la final scorul a reflectat această afirmaţie. A fost 32-24 pentru echipa brăileană.

HC Dunărea a condus cu 2-0, după golurile marcate de Czeczi şi Safta însă Gloria Buzău a egalat la 2-2, graţie unei “duble” semnate de coordonatoarea Maria Gavrilă, apoi formaţia vizitatoare s-a desprins la 4-2, după golurile înscrise de Taivan şi Apetrei. Safta a redus din diferenţă apoi a intrat în scenă Aneta Udriştoiu care a înscris de trei ori la rând astfel că în minutul 12 HC Dunărea conducea din nou cu două goluri avans, 6-4. Gloria a egalat în minutul 14, după ce Ana Maria Popa a înscris de la 7 m apoi s-a mers cap la cap până în minutul 25 când din nou HC Dunărea conducea cu două goluri, 13-11, acelaşi decalaj, 15-13, fiind consemnat pe tabelă şi după primele 30 de minute.

La reluare, Dmitrovic a marcat pentru 16-13, iar în minutul 33, după golul semnat de Bianca Tiron, formaţia brăileană s-a distanţat la patru lungimi. Mai mult, în minutul 38 HC Dunărea conducea cu 20-15.

Gloria Buzău a mai avut o tresărire de orgoliu şi s-a apropiar la doar un gol, 21-22, însă în ultimele zece minute a urmat un festival de goluri din partea brăilencelor, reuşitele Alinei Czeczi şi ale noilor sosite Milic, Tamires şi Dmitrovic, fiind răsplătite cu ropote de aplauze de publicul spectator brăilean.

HC Dunărea s-a impus la scor, 32-24, dar a făcut şi spectacol în primul amical susţinut în această vară la Brăila.

 

Pentru HC Dunărea au marcat Bianca Tiron 7 goluri, Alina Czeczi 5, Bojana Milic 4, Marina Dmitrovic 4, Aneta Udriştioiu 3, Nicoleta Safta 2, Diana Axinte 2, Elena Dache 2, Tamires 1, Carmina Manea 1, Natasha Krnic 1, iar pentru SCM Gloria Buzău au înscris Ana Maria Popa 4 goluri, Denisa Şelever 4, Oana Apetrei 3, Andreea Taivan 3, Maria Gavrilă 3, Alina Ilie 2, Ines Khoildi 2, Raluca Petruş 1, Maria Petrovic 1, Ana Maria Mîrcă 1.
Categorie articol: 

Comentarii