Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atleta Iulia Banaga, dublă campioană balcanică de junioare

• brăileanca deţine cel de-al treilea timp european la 400 m garduri juniori, o probă în care va participa la Campionatul European de atletism din Italia

 

Cu toate că se antrenează pe unde apucă în sezonul în aer liber, atleţii brăileni “se încăpăţânează” să obţină performanţe deosebite în concursurile internaţionale. În urmă cu puţin timp, Iulia Banaga, sportivă cu dublă legitimare, LPS Brăila – CSM Oneşti, a cucerit două medalii de aur la Balcaniada de juniori I care a avut loc la Piteşti, o competiţie la care au luat startul atleţi din 16 ţări. Iulia Banaga a câştigat titlul balcanic la 400 m garduri cu un nou record personal, 59.05 secunde, acesta fiind cel de-al şaselea timp european al momentului în această probă.

Tot la Piteşti, atleta pregătită de profesorul Nicolae Iorga, Iulia Banaga a cucerit aurul şi în proba de 4X400 m plat, alături de Cristina Bălan, Bianca Anton şi Maria Scrob. Pe locurile al doilea şi al treilea s-au clasat ştafetele din Croaţia şi Bulgaria.

Rezultatele sunt excelente, două titluri balcanice şi un record personal la 400 m garduri cu un timp care este al şaselea în acest moment în Europa. Am revenit în cantonamentul de la Poiana Braşov unde ne pregătim pentru Campionatul European de atletism pentru juniori I care va avea loc în Italia. Pe 18 iulie plecăm spre Grosseto, locul unde va avea loc acest european, începând cu 20 iulie. În Italia ne propunem un loc în finala probei de 400 m. Nu poţi pretinde mai mult, ţinând cont de condiţiile în care ne pregătim noi comparativ cu sportivii din Europa”, a declarat profesorul Nicolae Iorga.

Până atunci, Iulia Banaga va participa la Campionatul Naţional de atletism pentru seniori şi tineret unde are şanse mari la medalia de aur în competiţia sportivelor de la tineret.

“Teoretic, la tineret Banaga nu are rivale la locul întâi la 400 m garduri. La seniori este ceva mai dificil, aceasta fiind abia în primul an la junioare I. Va fi o verificare utilă în perspectiva participării la Campionatul European”, a mai spus Nicolae Iorga.
Categorie articol: 

Comentarii