Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atac la crizantemele de pe spaţiile verzi

• multe dintre aranjamentele florale de toamnă făcute de Seroplant pe domeniul public sunt afectate de furturile la care se dedau brăilenii • din când în când, făptaşii sunt prinşi şi amendaţi de Poliţia Locală

 

Dacă e toamnă, e vremea crizantemelor, iar Seroplant a înfrumuseţat cu astfel de flori spaţiile verzi din mai multe zone ale municipiului. Din păcate, în urma angajaţilor de la Seroplant vin “vânătorii-culegători” contemporani care pentru un ban în buzunar dau iama în florile abia plantate, cu gândul să le vândă prin pieţe sau pe la porţile cimitirelor. Din când în când, unii dintre făptaşi sunt prinşi în flagrant de Poliţia Locală şi amendaţi cu câteva sute de lei. De exemplu, brăileanul Vasile I., 61 ani, a fost prins vineri, 21 octombrie, la 16.40, cu trei ghivece în braţe, pe care doar ce le sustrăsese din scuarul din Bariera Călăraşilor. A fost amendat cu 500 lei. În aceeaşi zi, a picat pe mâna poliţiştilor locali Gabriel C., 42 ani, care luat două ghivece cu crizanteme, proaspăt poziţionate de cei de la Seroplant în spaţiul verde din intesecţia străzii Milcov cu Calea Călăraşilor. Acesta a fost sancţionat cu doar 300 lei, probabil pe considerentul că furase mai puţin.

“Este regretabil faptul că din cauza unor persoane de acest gen amenajările florale sunt periodic deteriorate. Vom continua acţiunile de depistare şi sancţionare a persoanelor care se fac vinovate de distrugerea spaţiilor verzi”, se arată într-un comunicat de presă semnat de directorul Poliţiei Locale Brăila, Traian Jipa.
Categorie articol: 

Comentarii