Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atac cu răngi şi cuţite în municipiu, în plină zi, pentru 50.000 euro

• un brăilean de 34 de ani a ajuns în spital, după ce ar fi fost atacat de mai mulţi indivizi, majoritatea având feţele acoperite cu cagule • bărbatul le-a spus poliţiştilor că avea asupra sa 50.000 euro, bani pe care indivizii i-au sustras în timpul atacului • la nivelul IPJ Brăila a fost declanşată o anchetă pentru identificarea autorilor şi stabilirea împrejurărilor în care a avut loc tâlhăria

 

Perioada “Vestului Sălbatic” pare să revină în municipiu, la fel şi bandele criminale. Cea mai recentă dovadă în acest sens stă tâlhăria din data de 9 mai, petrecută în Brăila, pe bulevardul Independenţei, la ora 12.15. Un bărbat în vârstă de 34 de ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, joi, după ce ar fi fost atacat cu răngi şi cuţite pentru a fi deposedat de o sumă mare de bani. Cazul ne-a fost semnalat de câteva persoane ce au dorit să rămână anonime. Poliţiştii nu i-au prins deocamdată pe autori, însă au deja un cerc de suspecţi.

“În ziua de 9 mai 2019, 8 indivizi, dintre care 5 mascaţi şi 3 nemascaţi, au blocat o maşină cu un microbuz pe bulevardul Independenţei şi au atacat şi tâlhărit cu răngile şi cuţitele un cetăţean care se îndrepta către notar cu suma de 50.000 euro cu intenţia să achiziţioneze un apartament. Poliţia a identificat un individ făcând parte din gruparea lui Nixon din Ciocârlia şi a găsit şi microbuzul folosit în incident”, sună sesizarea sosită la redacţia cotidianului “Obiectiv-Vocea Brăilei”.

Incidentul a fost înregistrat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila. Reprezentanţii instituţiei ne-au declarat că, într-adevăr, pe data de 9 mai, a fost întocmit un dosar penal pentru tâlhărie calificată. “În data de 9 mai, la ora 12.15, am fost sesizaţi prin apel la 112 cu privire la faptul că un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Brăila, a fost agresionat de mai multe persoane necunoscute în timp ce se deplasa pe bulevardul Independenţei. Acesta a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată şi se continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor. Suma reclamată este 50.000 euro”, ni s-a transmis de la Biroul de Relaţii Publice al IPJ Brăila.

În ceea ce priveşte blocajul în trafic, acesta nu a fost confirmat de către instituţie, victima aflându-se pe trotuar în momentul în care ar fi fost atacată. Nici identitatea unuia dintre presupuşii autori - care ne-a fost adusă la cunoştinţă de către persoanele care ne-au sesizat cazul - şi nici identificarea microbuzului cu care s-ar fi deplasat făptuitorii nu au fost confirmate, întrucât ancheta este în curs.

Un alt jaf răsunător a avut loc în urmă cu o lună, în cartierul Lacu Dulce. Un patron al unei firme de distribuţie ţigări a fost lăsat fără suma de 500.000 lei, 5 miliarde de lei vechi, după ce lăsase banii în portbagajul maşinii parcată pe strada Miron Costin. Incidentul s-a produs pe 15 aprilie 2019, în jurul orei 9 dimineaţa. Patronul a încuiat maşina şi s-a întors în locuinţă pentru o scurtă discuţie. La scurt timp, s-a auzit alarma maşinii, iar când a venit la poartă pentru a vedea ce s-a întâmplat, a constatat că luneta era spartă şi nici urmă de bani. A sunat la 112, unde a anunţat jaful, iar poliţiştii au instituit filtre în municipiu şi judeţ. În aceeaşi zi, poliţiştii au reţinut doi bărbaţi, din judeţul Galaţi, suspectaţi că ar fi autorii jafului. O mare parte din suma reclamată a fost găsită asupra celor doi indivizi. “Poliţiştii au stabilit că, în jurul orei 8.00, cei doi gălăţeni ar fi venit în municipiul Brăila cu două autoturisme, folosind la comiterea faptei doar unul dintre acestea pe care l-au abandonat pe raza municipiului Brăila şi şi-au continuat deplasarea cu cel de-al doilea. Totodată, s-a constatat că plăcuţele de înmatriculare folosite figurează ca aparţinând altor autoturisme”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, la acea vreme. Cei doi gălăţeni au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii