Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atac cu buldozer in Ierusalim

Un numar de 16 persoane au fost ranite marti, in urma unui atac cu buldozer care a avut loc la Ierusalim, al doilea de acest fel in decurs de trei saptamini, relateaza AFP.
Aflat la volanul buldozerului, Ghassan Abu Tir, in virsta de 22 de ani, originar dintr-un sat situat in partea orientala a orasului sfint Um Tuba, in apropiere de Betleem (Cisiordania), a incercat initial sa loveasca un autobuz, dupa care a avariat mai multe vehicule.
Atentatul s-a produs in apropiere de hotelul King David (Regele David), unde va fi cazat de marti seara Barack Obama, candidatul democrat la Casa Alba. "Este o repetare a ceea ce s-a intimplat la 2 iulie", a declarat comandantul politiei din Ierusalim, Aharon Franco.
Liderul Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a condamnat "cu fermitate atacurile teroriste", dupa o intrevedere la Ierusalim cu omologul sau israelian Shimon Peres.
"Ma intorceam acasa cind am vazut buldozerul lovind un autobuz de patru sau cinci ori. Toate geamurile s-au spart", a declarat Yohanan Levin, in virsta de 16 ani.
Mai multe elicoptere survolau locul atacului, unde a fost stabilit un cordon de securitate.
"Apoi, buldozerul a lovit mai multe masini. In acel moment, l-am privit (pe sofer) in ochi. Oamenii fugeau si doua minute mai tirziu am auzit focuri de arma", a adaugat el.
"Politia si Shin Beth (serviciile de informatii interne) examineaza situatia. Este pentru a doua oara. Am luat deja masuri (...) Trebuie sa ne intensificam actiunile in acest sector", a adaugat Aharon Franco.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii