Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Astăzi, la Teatrul “Maria Filotti” - JAKE ŞI FEMEILE LUI

• tot astăzi, în Sala Bujor Macrin, de la ora 19.30 şi 21.00 - AMOR DE MĂRŢIŞOR -  muzică, poezie, umor, caricatură  cu Dinu Olăraşu şi Costel Pătrăşcanu

 

Vineri, 6 martie, de la ora 18.00, la Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti” se joacă spectacolul JAKE ŞI FEMEILE LUI de Neil Simon, regia Erwin Şimşensohn.

Această celebră comedie aduce în faţa spectatorilor un scriitor de succes şi femeile din viaţa sa, ce apar şi dispar, devenind pe rând personaje ale romanelor sale. O comedie rafinată scrisă de Neil Simon, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi scriitori americani.

Jake este un scriitor de succes care are relaţii sentimentale cu probleme. Aflat la a doua căsătorie, în pragul unei crize, Jake examinează toate relaţiile cu femeile din viaţa sa, suprapunând planul imaginar cu cel real, în speranţa de a înţelege modul prin care ar putea fi un soţ mai bun. Acţiunea se desfăşoară în apartamentul new york-ez al scriitorului, unde realitatea şi imaginaţia se amestecă, graniţa dintre lumea reală şi universul din capul scriitorului devenind din ce în ce mai fină, aproape ireală.

O comedie rafinată care ne introduce cu mult farmec în “culisele” vieţii unui scriitor. Partituri actoriceşti extrem de generoase. Numeroase răsturnări de situaţie, elemente scenice care aduc în final 2 ore de elevat divertisment, dublat de consistente reflecţii filosofice. Un destin sinuos - SCRIITORUL, un om ca toţi ceilalţi, între agonie şi extaz. Un spectacol care ne determină să reflectăm cu mai mare atenţie asupra vieţii fiecăruia dintre noi.

 

Tot vineri, la Sala Bujor Macrin de la ora 19.30 şi 21.00 -AMOR DE MĂRŢIŞOR -  muzică, poezie, umor, caricatură cu Dinu Olăraşu şi Costel Pătrăşcanu.

                                                                         

Sâmbătă, 7 martie, ora 18.0, la Sala Bujor Macrin- 8 FEMEI de Robert Thomas,  regia Radu Nichifor.

În ajun de Crăciun, capul unei familii bogate este descoperit mort în patul său, înjunghiat, iar ucigaşul se pare că nu poate fi decât una dintre cele opt femei aflate în casă. Pe parcursul investigaţiilor fiecare dintre cele opt va avea o poveste de spus, iar secretele care vor ieşi la iveală vor adânci şi mai mult misterul căci toate opt sunt suspecte cu mobil intemeiat.

Cu o distribuţie exclusiv feminină, textul lui Robert Thomas oferă excepţionale partituri actoriceşti, opt biografii complexe aşteptând voci puternice care să le rostească angoasele şi să le joace destinul.

 

La Sala Mare, de la ora 19.00, Concert susţinut de FILARMONICA LYRA. Invitat la acest eveniment cultural este violonistul  GABRIEL CROITORU , care va susţine un recital împreună cu Orchestra Filarmonicii “Lyra-George Cavadia” Brăila, sub bagheta dirijorală a colonelului PETREA GOGU, sub genericul “250 de ani de la naşterea compozitorului LUDWIG VAN BEETHOVEN”.

 

Duminică, 8 martie, ora 18.00, la Sala Mare - BĂDĂRANII de Carlo  Goldoni, regia Petru Vutcărău.

“BĂDĂRANII”, comedie clasică în trei acte, pusă prima dată în scenă în 1760 la Teatro San Luca cu ocazia Carnavalului de la Veneţia, cu o istorie remarcabilă în teatru dar şi în cinematografie, text mereu actual, un veritabil eveniment social, cu caractere înfăţişate de Goldoni direct, aspru, fără convenţii stereotipe, fără improvizaţii cu alunecări în grotesc şi vulgaritate, în care măştile şi costumele de bâlci au fost înlocuite cu fizionomii. O capodoperă a dramaturgiei pusă în scenă la TMF de reputatul regizor şi director al Teatrului Naţional Eugene Ionesco din Chişinău, Petru Vutcărău.
Categorie articol: 

Comentarii