Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Asistentul violator a scăpat de puşcărie

* la data de 10 ianuarie, Tribunalului Brăila a respins contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva sentinţei primei instanţe care a admis liberarea condiţionată a lui Viorel Milcu * în aceste condiţii, bărbatul condamnat la 8 ani închisoare pentru viol a plecat deja acasă, vineri, 10 ianuarie * individul a stat după gratii circa trei ani, incluzând şi perioada arestului preventiv * el mai avea un rest de aproximativ 1.000 de zile

 

 

Decizie finală. Asistentul violator Milcu Viorel, condamnat la o pedeapsă de 8 ani închisoare, a scăpat de puşcărie. S-a admis liberarea condiţionată.

La şedinţa din data de 10 ianuarie, judecătorii Tribunalului Brăila au respins ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva soluţiei primei instanţe, din data de 9 decembrie, care a admis cererea de liberare condiţionată. “Menţine ca fiind legală şi temeinică sentinţa penală din data de 9.12.2019 pronunţată de Judecătoria Brăila”, au decis magistraţii instanţei superioare.

Potrivit legii, Milcu îndeplinea condiţiile pentru a obţine liberarea condiţionată. Soluţia instanţei s-a pus în aplicare de îndată, astfel că, în după-amiaza de vineri, 10 ianuarie, asistentul violator şi-a luat lucrurile şi a plecat liniştit spre casă, din Penitenciarul Brăila. Acesta ar fi mai avut de executat un rest de pedeapsă de aproximativ 1.000 de zile.

La şedinţa din 9 decembrie, Judecătoria Brăila a admis cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Milcu Viorel, prin hotărârea nr. 1876/2019. Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila a formulat contestaţie, iar dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Brăila.

Reamintim că Milcu a mai obţinut liberarea condiţionată în primă instanţă, însă la instanţa superioară situaţia s-a schimbat, iar el a rămas tot în penitenciar. La data de 19 noiembrie, Tribunalul Brăila a admis contestaţia procurorului şi a respins cererea asistentului condamnat pentru viol.

Condamnarea finală faţă de asistentul Milcu s-a dat la Curtea de Apel Galaţi, în seara zilei de 22 februarie 2018. Inculpatul a primit 8 ani închisoare, pentru infracţiunea de viol, faţă de 6 ani cât primise la prima instanţă, adică Judecătoria Brăila, în luna octombrie 2017. Din pedeapsa principală aplicată, s-a dedus durata reţinerii, a arestării preventive şi a arestului la domiciliu de la 03.09.2015 la zi – 22.02.2018. Condamnatul Milcu, care are peste 60 de ani, a putut beneficia de legea mai favorabilă.

 

Cum a profitat individul de o fată de 17 ani, pe patul spitalului

 

Reamintim că violul asupra unei minore de 17 ani, care a avut neşansa de a se afla în Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila pentru o operaţie de apendicită, a fost comis în noaptea de 3 spre 4 iulie 2015. Fata trebuia să fie operată a doua zi, astfel că asistentul Milcu a preluat-o şi i-a liniştit pe părinţi, pe care i-a trimis acasă. Asistentul i-a administrat fetei un calmant, Dormicum, tocmai pentru a o face să intre într-o stare de somnolenţă şi să poată profita de ea. După cum au stabilit procurorii, pe perioada administrării medicamentului, inculpatul a intrat într-un dialog cu minora, întrebând-o, printre altele, dacă şi-a început viaţa sexuală. Victima a simţit cum este mângâiată de asistentul care a tras-o apoi pe partea dreaptă a patului. Persoana vătămată s-a opus, dar a fost cuprinsă cu braţele de inculpat şi întoarsă într-o parte, la marginea patului. Potrivit anchetatorilor, asistentul Milcu i-a tras pantalonul de pijama şi chilotul, până în zona inferioară a coapselor, după care a întreţinut un raport sexual normal cu aceasta. Victima nu a fost în stare să reacţioneze, asistentul profitând practic de ea. Fata şi-a dat seama prin ce a trecut, astfel că, imediat după ce asistentul a ieşit din salon, ea a izbucnit în lacrimi şi şi-a sunat părinţii, cărora le-a spus că a fost violată. Poliţiştii şi procurorii au început imediat ancheta, după ce familia a făcut plângere. Procurorii au stabilit că Milcu ridica de ani de zile “Dormicum” de la farmacie, folosind parafa unui medic. Medicamentul era folosit pentru a le adormi pe paciente. În cazul minorei de 17 ani, probele ADN l-au scos vinovat pe asistentul Viorel Milcu, el fiind arestat preventiv la începutul lunii septembrie 2015, ulterior măsura fiind înlocuită cu arest la domiciliu.
Categorie articol: 

Comentarii