Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Asistenta sociala - o problema a intregii comunitati

Universitatea "Constantin Brancoveanu" a realizat, ieri, un simpozion cu tema "Aspecte contemporane ale asistentei sociale", prilej cu care au prezentat problemele din domeniu specialisti ai institutiilor publice sau organizatii nonguvernamentale.
Rectorul universitatii, prof. univ. dr. Alexandru Puiu, a subliniat importanta infiintarii sectiei de Asistenta sociala in cadrul universitatii, si a organizarii simpozionului. "Gradul de civilizatie al unei localitati sau tari se poate masura prin gradul de asistenta sociala, prin grija fata de cei care au avut un destin nefericit. Am fost marcat profund de cazul prezentat acum citeva zile, al unei fetite care era tinuta in cusca de bunicii ei, sint impresionat de toate cazurile de parinti uitati de copii sau de copii parasiti de parinti. Societatea trebuie sa suplineasca aceasta grija care trebuie sa fie consistenta si facuta cu suflet", a spus prof. univ. dr. Alexandru Puiu. In continuare a relevat faptul ca la Universitatea "Brancoveanu" mereu au fost sprijiniti tinerii care aveau posibilitati materiale mai reduse, ca la Rimnicu Valcea aproximativ 100 de tineri din centrele de plasament au fost sprijiniti sa absolve o facultate.
Au fost prezentate apoi comunicarile de catre specialisti. Directorul adjunct al Directiei pentru Protectia Copilului (DPC), Simona Cimpoae, a vorbit despre cum asigura institutia protectia drepturilor copilului, iar celalalt director adjunct de la aceeasi institutie, Doru Capbun, a prezentat serviciile de asistenta sociala pentru persoanele cu handicap si modul in care se implica organizatiile neguvernamentale in rezolvarea problemelor acestor persoane. A nominalizat ca fiind foarte active organizatia "Trebuie!" si "Prohomini". In acest context, rectorul universitatii, prof. univ. dr. Alexandru Puiu a propus realizarea unui parteneriat intre institutia de invatamint si Directia pentru Protectia Copilului, in ideea de a se sprijini proiectele initiate in domeniu. Directorul executiv al Serviciului de Asistenta Sociala de la Primarie, Anisoara Satnoianu, a prezentat serviciul pe care il conduce, apoi Elena Nechifor a explicat care este rolul Centrului de Prevenire Antidrog in Comunitatea locala din perspectiva inspectorului coordonator. Au mai sustinut comunicari drd. Georgela Taranu de la Inspectoratul Scolar - "Functia de asistenta sociala a institutiei nasiei", Gheorghe Tudor, coordonator al Biroului de Asistenta Sociala de la Episcopia Dunarii de Jos, psihologul UM01297 Carmen Tudor - "Violenta in familie si scoli", si conf. univ. dr. Liliana Gherman - "Rolul comunicarii in activitatea de asistenta sociala". "Argumente pentru largirea conceptului de copil cu cerinte speciale" a adus invatatoarea Veronica Mocanu, despre "Controversele din jurul problemei educatiei inclusive" a vorbit lect. univ. dr. Valentin Popa, despre "Necesarul de competente al personalului din domeniul serviciilor sociale" a discutat asist. univ. Ionela Bratu, iar "Criza familiei in societatea contemporana" a fost explicata de asist. univ. Carmen Iancu. In final, "Rolul asistentei sociale in prevenirea delincventei juvenile" a fost prezentat de prep. univ. Suzana Arghir. La eveniment a participat, alaturi de cadrele didactice universitare si vicepresedintele Consiliului Judetean, Niculina Moisescu. Simpozionul a fost moderat de secretarul stiintific al Facultatii de Stiinte Administrative si ale Comunicarii, conf. univ. dr. Liliana Gherman.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii