Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Armistiţiu în Gaza, intrat ieri în vigoare

"Contactele Egiptului cu diversele părţi au reuşit să obţină un armistiţiu de 72 de ore în Gaza începând de la 5.00 GMT marţi dimineaţă şi ca restul delegaţiilor să vină la Cairo pentru negocieri mai ample", a spus el, în timp ce o delegaţie palestiniană este la Cairo de duminică seară. Israelul a refuzat să trimită reprezentanţi în Egipt.
Armata israeliană s-a retras complet din Fâşia Gaza, imediat după intrarea în vigoare a armistiţiului, marţi, la ora locală 08.00 (08.00 ora României), a anunţat un purtător de cuvânt al armatei.
Potrivit acestui purtător de cuvânt, Peter Lerner, "conform directivelor Guvernului, armata israeliană va ocupa poziţii defensive în afara Fâşiei Gaza (respectiv în Israel, n.red.) încă de la intrarea în vigoare a armistiţiului". Purtătorul de cuvânt a avertizat totuşi că armata va reacţiona la orice atac venit din Fâşia Gaza.
Cu doar câteva minute înainte de intrarea în vigoare a armistiţiului, au fost lansate rachete din enclava palestiniană către aproximativ zece oraşe israeliene, în timp ce armata israeliană a efectuat o serie de raiduri împotriva mai multor localităţi din Fâşia Gaza.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii