Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Armata israeliana inainteaza spre nord, in interiorul teritoriilor libaneze

Fortele israeliene au patruns, luni dupa-masa, in suburbiile orasului libanez Bin Jbeil, situat in apropierea granitei cu Israelul, venind dinspre satul Maroun al-Ras, ocupat duminica, si in urma unor confruntari intense cu militantii Hezbollah, relateaza AFP.
Purtatorul de cuvint al armatei nu a confirmat intrarea fortelor israeliene in Bin Jbeil, dar a anuntat ca mai multi militari au fost raniti, printre acestia numarindu-se si comandantul unui batalion de infanterie de elita.
El a refuzat insa sa dezminta sau sa confirme informatiile privind moartea mai multor militari in confruntarile dintre armata israeliana si militantii Hezbollah, difuzate de postul de televiziune arab Al-Jazeera.
Politia libaneza anuntase, luni dimineata, ca "intre militarii israelieni, plecati de la Maroun al-Ras si care se indreapta spre Bin Jbeil, la trei kilometri mai la nord, si militantii Hezbollah au loc schimburi de focuri cu arme automate si rachete antitanc". Potrivit sursei citate, "inaintarea israeliana se desfasoara pe una dintre cele doua cai rutiere care fac legatura intre Maroun al-Ras si Bint Jbeil".
Posturile de televiziune private libaneze au difuzat imagini care prezentau inaintarea unei coloane de tancuri israeliene "pe drumul Maroun al-Ras - Bin-Jbeil". O sursa militara a declarat ca unitatile israeliene si-au extins, luni, operatiunile terestre din jurul localitatii Bin Jbeil, unde confruntarile cu militantii Hezbollah s-au soldat cu cinci raniti din rindul militarilor israelieni.
Generalul Moshe Kaplinsky, adjunct al sefului Statului Major, a declarat ca unitati ale regimentelor de infanterie de elita si de parasutisti, sustinute de un regiment de blindate si de aviatie participa la confruntarile din sectorul Bin Jbeil. "Hezbollah desfasoara la Bin Jbeil operatiuni defensive. Atacam si avem initiativa, ceea ce ofera un avantaj fortelor noastre", a spus el.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii