Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ariel Sharon va fi declarat inapt pentru functia de prim-ministru

Cabinetul israelian in exercitiu il va declara pe Ariel Sharon inapt pentru exercitarea functiilor pe care le detine si il va numi premier pe Ehud Olmert, in cadrul urmatoarei reuniuni, care va avea loc duminica, a anuntat, luni, cotidianul Yediot Aharonot, citat de AFP.
Potrivit ziarului, decizia Guvernului va deveni efectiva la 14 aprilie, la sfirsitul perioadei legale de 100 de zile, dupa care premierul poate fi declarat inapt pentru exercitarea atributiilor si numai in cazul in care acesta nu va iesi din coma profunda declansata de atacul cerebral survenit la 4 ianuarie.
Decizia Guvernului va fi doar o formalitate, avind in vedere ca Olmert dispune deja, in calitate de premier interimar, de toate prerogativele lui Sharon.
Olmert conduce partidul de centru Kadima, care a cistigat alegerile legislative de la 28 martie, si urmeaza, in principiu, sa fie desemnat de presedintele israelian, Moshe Katsav, sa formeze viitoarea coalitie guvernamentala.
Olmert va avea apoi la dispozitie o perioada de 28 de zile, care poate fi prelungita cu 14 zile in caz de necesitate, pentru a forma o coalitie, care urmeaza a fi supusa votului de investitura al Parlamentului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii