Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Arest pentru tinerii suspectaţi de furt din auto

Cei doi tineri suspectaţi de furturi din autoturisme au ajuns în spatele gratiilor. Cei doi au reuşit să deschidă portiera unui Audi A6, de pe strada Roşiorilor, şi au furat un parfum Dolce & Gabana. Asta după ce s-au chinuit să pătrundă şi în alte autoturisme, pentru a fura câte ceva, însă fără succes.
În ziua de 30 octombrie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila a solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor Andrei Geani-Ştefănuţ, de 19 ani, şi a minorului Ş.M.D, de 17 ani, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat prevăzută de art. 228 al. 1- 229 al. 1, Cod Penal. Potrivit procurorilor, cererea a fost admisă de către Judecătoria Brăila, instanţa dispunând emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru inculpaţi, pe o durată de 20 de zile, începând cu data de 30 octombrie şi până la data de 18 noiembrie, inclusiv. "Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în seara de 27 octombrie, inculpaţii Andrei Geani - Ştefănuţ şi Ş.M.D. au luat împreună hotărârea de a sustrage diferite bunuri din autoturismele pe care le găseau staţionate în locuri ce le facilitau demersul infracţional. După ce au încercat să deschidă portierele mai multor autoturisme, în jurul orei 18.45, inculpatul Andrei Geani, forţând una din portiere, a reuşit să dezactiveze sistemul de închidere şi securizare al unui autoturism marca Audi A6, staţionat pe strada Roşiorilor. Celălalt inculpat a pătruns în autovehicul şi a sustras un recipient cu parfum, marca Dolce & Gabana în valoare de 450 de lei. Reuşind şi dezasigurarea portbagajului, inculpatul Andrei Geani a verificat şi acest spaţiu, dar întrucât nu a găsit nimic, au părăsit locul faptei", a precizat procurorul de caz din cadrul parchetului.
În ziua de 29 octombrie, poliţiştii de la Investigaţii Criminale au efectuat percheziţii în locuinţele celor doi brăileni, la domiciliul unuia dintre ei fiind găsit parfumul care fusese sustras dintr-o maşină. Pe numele celor doi a fost întocmit dosar penal pentru furt calificat, care a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila. Tinerii au fost reţinuţi pe ordonanţă, pentru 24 de ore, apoi prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

 
Categorie articol: 

Comentarii