Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Arest la domiciliu pentru autorul tragediei de la Ciocârlia

ieri, Tribunalul Brăila a admis în parte contestaţia formulată de Parchet şi a dispus faţă de inculpatul Negrei Georgian măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile • şoferul care i-a adus moartea taximetristului din Movila Miresii nu are voie să părăsească domiciliul din Gropeni, în caz contrar riscând să ajungă în spatele gratiilor

 

Instanţa superioară a decis: şoferul care a provocat accidentul mortal din staţia Ciocârlia nu ajunge în spatele gratiilor. Asta pentru că judecătorii Tribunalului au dispus măsura arestului la domiciliu faţă de inculpatul Negrei Georgian.

Ieri, magistraţii au dat soluţia în acest caz. Dosarul a ajuns la instanţa superioară după ce procurorul a contestat soluţia primei instanţe, din 19 iunie, care a dispus măsura controlului judiciar pentru Negrei Georgian. Câţiva taximetrişti se adunaseră, ieri, la Palatul de Justiţie şi şi-au exprimat nemulţumirea cu privire la decizia instanţei. Ei au sperat că Negrei va fi trimis în arest preventiv.

După cum ne-au transmis reprezentanţii Tribunalului Brăila, la şedinţa din data de 26 iunie, s-a admis contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, împotriva încheierii pronunţate la data de 19 iunie de Judecătoria Brăila. “Desfiinţează încheierea contestată şi, în rejudecare: admite în parte propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. Ia faţă de inculpatul Negrei Georgian măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, cu începere de la data de 26.06.2019 până la data de 25.07.2019 inclusiv. Inculpatul are obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în localitatea Gropeni, fără permisiunea organului de urmărire penală”, au decis judecătorii instanţei superioare.

Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are unele obligaţii. El trebuie să se prezinte în faţa organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat. Nu are voie să comunice cu martorii cauzei.

Judecătorii i-au atras atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Reamintim că tragedia a avut loc în noaptea de luni spre marţi (17/18 iunie), tânărul taximetrist fiind izbit în plin de un autoturism “Alfa Romeo” chiar în staţia de autobuz, în timp ce mergea să îşi cumpere ceva de la un chioşc. Şoferul vinovat, Negrei Georgian, nu a mai putut stăpâni volanul şi a intrat într-un stâlp pe care l-a îndoit, apoi l-a trântit la pământ pe taximetrist şi l-a lăsat într-o baltă de sânge. Vineri, 21 iunie, taximetristul aflat pe patul de spital în Galaţi a murit. Sâmbătă, trupul neînsufleţit a fost ridicat de familie de la morgă şi dus acasă, în satul Movila Miresii, unde duminică a fost înmormântat.

 
Categorie articol: 

Comentarii