Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aproximativ 780 de brăileni vor fi prezenţi la mitingul PNL de la Bucureşti

• pe ultima sută de metri a campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, PNL organizează miting în Piaţa Victoriei • va participa inclusiv preşedintele României, Klaus Iohannis, care va susţine Referendumul pentru Justiţie, programat în aceeaşi zi cu alegerile pentru Parlamentul European

 

Partidul Naţional Liberal (PNL) va organiza, sâmbătă, 18 mai, cel mai mare miting al partidului din această campanie electorală pentru alegerile europarlamentare din data de 26 mai. Evenimentul va avea loc în Piaţa Victoriei, începând cu ora 11.00 şi va dura 4 ore.

Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a declarat într-o conferinţă de presă că la miting va fi prezent inclusiv preşedintele României, Klaus Iohannis. “PNL Brăila va participa cu aproximativ 780 de oameni la miting. Va fi un miting prin care vom transmite faptul că PNL este singura forţă politică ce poate şi trebuie să conducă România şi care poate pune România pe harta politică, acolo unde îi este locul”, a declarat Dănăilă.

La miting, vor susţine discursuri Ludovic Orban (preşedintele PNL), Raluca Turcan (prim-vicepreşedinte PNL), Robert Sighiartău (secretarul general al PNL), candidaţi ai PNL pentru alegerile europarlamentare precum Rareş Bogdan, Mircea Hava, Siegfried Mureşan, Violeta Alexandru sau Cristian Buşoi, dar şi alţi lideri ai partidului, potrivit presei centrale.

Preşedintele României va susţine, la miting, Referendumul convocat în data de 26 mai, în aceeaşi zi în care au loc şi alegerile pentru Parlamentul European.

Reamintim că în data de 26 mai, cei care vor participa la vot vor primi 3 buletine: unul pentru alegerile europarlamentare şi celelalte două pentru Referendumul despre Justiţie. Au fost stabilite 2 întrebări ce vor fi tipărite pe două buletine diferite. Prima întrebare se referă la interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie şi sună aşa: “Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”. Cea de-a doua întrebare este “Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”. Pentru ambele întrebări, votanţii au de ales între “Da” şi “Nu”.
Categorie articol: 

Comentarii