Mergi la conţinutul principal

Aproape 650 de brăileni au cerut ajutoarele pentru căldură

Beneficiarii ajutoarelor de căldură trebuie să se grăbească cu depunerea cererilor, dacă vor să-şi încălzească locuinţa pe toată perioada sezonului rece. Aceştia mai au la dispoziţie mai puţin de o lună pentru a solicita sprijinul de la primărie. Este vorba despre încălzirea cu gaze naturale, lemne, cărbuni, combustibil petrolier sau cu energie electrică.
Potrivit Direcţiei de Asistenţă Socială Brăila (DAS), din 15 octombrie şi până în prezent, circa 650 de persoane au cerut acest ajutor, cele mai multe solicitări fiind pentru gaze naturale. Pentru a accelera ritmul de acordare, primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, a făcut un apel public la cetăţeni pentru a nu lăsa pe ultima sută de metri depunerea acestor cereri. "Avem lemnele, aşa că noi aşteptăm să vină şi beneficiarii. Pentru că în această perioadă e mai simplu pentru noi să asigurăm transportul lemnelor. Dar se pare că unii dintre cetăţeni îşi aduc aminte că vine iarna doar când începe să le fie frig. Deci eu le cer celor care ştiu că au dreptul, să vină să-şi facă solicitările", a transmis edilul-şef.

Anul trecut au fost peste 4.600 de beneficiari

Aşadar, cei care vor depune cererile până în 20 noiembrie, vor beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinţei pe perioada maximă de 5 luni. Ultima dată la care se va mai putea depune cerere este 20 martie 2015, ajutorul fiind însă valabil doar pentru o lună de zile.
De precizat, că în baza OUG 70/2011 privind măsurile de protecţie socială pe perioada sezonului rece 1 noiembrie 2014- 31 martie 2015, pot beneficia de sprijin de la stat doar consumatorii cu venitul net mediu lunar pe membru de familie de până la 615 lei. De asemenea, aceştia nu trebuie să aibă mai multe case, maşini, ori depozite bancare de peste 3.000 lei. Astfel, în funcţie de venitul net mediu lunar pe membru de familie, cetăţenii vulnerabili pot beneficia de un ajutor lunar cuprins între 20 şi 262 lei pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, 16 şi 54 lei pentru încălzirea cu lemne şi 48 şi 240 lei pentru încălzirea cu energie electrică. Atenţie însă, ajutorul din urmă se acordă doar în urma efectuării, în termen de 15 zile de la data depunerii cererii, a unei anchete sociale în vederea verificării sistemului de încălzire utilizat.
Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere, însoţită de acte doveditoare care să ateste componenţa familiei şi veniturile realizate de către membrii acesteia, precum şi acte doveditoare privind locuinţa sau bunurile deţinute de către aceştia.
Amintim că în sezonul rece anterior au fost depuse un număr total de 4.626 de cereri, din care 3.693 a fost pentru ajutor încălzire cu gaze naturale, 615 pentru lemne şi 318 pentru energie electrică.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro