Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aproape 18.000 de brăileni vaccinaţi împotriva gripei

Medicii de familie brăileni au început de ieri campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a achiziţionat o primă tranşă de 17.700 doze de vaccin, câştigătorul licitaţiei organizate pe plan local fiind Institutul Cantacuzino Bucureşti. "Criteriul principal de selecţie a fost preţul, iar Cantacuzino are cel mai ieftin vaccin. Această primă tranşă reprezintă cea mai mare parte a cantităţii totale de vaccin ce va fi achiziţionată", ne-a precizat dr. Andreia Gavrilescu, purtătorul de cuvânt al DSP Brăila.

Iniţial, vaccinarea gratuită a persoanelor cu risc trebuia să demareze la mijlocul lunii octombrie, dar un ordin al Ministerului Sănătăţii a amânat începerea campaniei cu mai bine de o lună.

Până anul acesta, dozele de vaccin erau trimise în ţară de către minister, însă pe ultima sută de metri a fost schimbată metoda de cumpărare a vaccinului. Astfel, direcţiile de sănătate publică din ţară au fost nevoite să organizeze licitaţii pentru achiziţionarea dozelor. Pentru că fondurile alocate la nivel local au fost mici şi numărul de doze este mult sub necesar, de vaccin antigripal gratuit vor beneficia anul acesta doar cei care au vârsta peste 65 de ani, nu şi alte 5 categorii de persoane, care au primit de asemenea vaccinul gratuit până acum. "Vor fi imunizate gratuit persoanele de peste 65 de ani, cu sau fără afecţiuni cronice, bătrânii din azile şi alte categorii de persoane din unităţile de asistenţă socială", a precizat dr. Gavrilescu. Campania de vaccinare se desfăşoară anual şi are ca scop reducerea îmbolnăvirilor prin gripă. La Brăila, anul trecut au fost primite 50.000 doze de vaccin antigripal obişnuit.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii