Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Apelarea la 112 - joaca preferată a brăilenilor bolnavi psihic

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) Brăila anunţă că, în trimestrul III din anul în curs, au fost primite şi tratate, în judeţul nostru, 67.678 apeluri la numărul unic de urgenţă 112. Doar 29,77% dintre acestea au fost reale, restul de 70,23% dovedindu-se false. "Majoritatea apelurilor false şi abuzive provin de la copii, tineri, persoane cu probleme psihice şi sunt, în mare parte, realizate de pe cartele pre pay", anunţă STS. La nivel naţional, 1.451 de indivizi au fost sanţionaţi pentru apeluri false şi abuzive către numărul 112, ca urmare a constatărilor făcute de autorităţile statului. La Brăila, însă, nicio astfel de persoană care ocupă abuziv, cu apeluri false, linia 112, nu a fost sancţionată, pe parcursul trimestrului III din acest an. De obicei, cei care sună la 112 fără a avea o urgenţă adresează injurii operatoarelor, râd, pun muzică sau nu vorbesc. Se solicită informaţii despre numere de telefon, se cere legătura cu diverse instituţii sau persoane publice ori se solicită sfaturi medicale.
Autorităţile fac încă odată apel către cei care sună abuziv să nu mai încarce inutil liniile de urgenţă 112, deoarece un apel fals poate duce la pierderea unei vieţi.
În ceea ce priveşte apelurile reale primite de operatoarele 112 din Brăila, cele mai multe au fost transferate către Ambulanţă - 55,79%, iar restul către Poliţie - 36,06%, Pompieri - SMURD - 7,45% şi Jandarmerie - 0,71%.
Categorie articol: 

Comentarii