Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Anul acesta am avut realizari excelente si pe plan international"

Infiintata cu patru ani si jumatate in urma, sectia de box de la CSO Ianca a reusit sa obtina in acest scurt rastimp rezultate foarte bune, 14 medalii nationale, o medalie de bronz la Campionatele Europene si un loc patru la Campionatele Mondiale de cadeti.
Antrenorul George Pertea a acceptat un dialog referitor la activitatea sa si a sectiei pe care o coordoneaza de patru ani.

- Cum caracterizati anul competitional 2006?
- Pot considera ca a fost un an foarte bun si inca nu s-a incheiat deoarece mai sint de disputat finalele la copii. Rezultatele de pina acum sint cele mai bune din istoria clubului. Valentin Grama a cucerit titlul de campion national la cadeti iar Dorin Patraciuc medalia de bronz. Am avut realizari excelente si pe plan international, Grama a cucerit medalia de bronz la Campionatele Europene de cadeti si a iesit pe locul al patrulea la Campionatele Mondiale. Daca ar fi tratat meciul decisiv cu mai multa atentie si concentrare, sint convins ca ar fi obtinut o medalie si la mondiale.
- La ce surprize placute va mai asteptati in acest an?
- Imi mai doresc cel putin un titlu de campion national, iar declaratia mea are un corespondent in realitate. In aceasta saptamina, la Ploiesti se deruleaza una dintre etapele de zona ale Campionatului National de box pentru copii si speram ca toti cei patru reprezentanti ai nostri sa faca pasul decisiv si sa acceada in finale.
De la ultima faza a nationalelor asteptam bineinteles o medalie de aur de la Ionut Stoica un boxer care, de curind a fost cooptat in lotul de cadeti dar si la alte doua-trei clasari pe podium.

Grama este liderul clubului dar din urma vin sportivi la fel de valorosi

- Va veti opri aici cu performanta?
- Pina in prezent, Grama a obtinut cel mai bun rezultat international al clubului si bineinteles ca vom incerca sa-l depasim. El a trecut la o categorie de virsta superioara si rezultatele l-au propulsat in lotul de juniori, urmind ca stafeta la cadeti sa fie preluata de Ionut Stoica, recent cooptat in acest lot.
- Mai sint si alti pugilisti care vin din urma?
- Da, in primul rind fratii gemeni, Alexandru si Costica Stoica. Acestia sint candidati la medalii la nationalele de copii dar eu consider ca vine tare din urma si Florentin Ionescu, un copil nascut in 1994, care are reale calitati pentru acest sport.
- Cine sprijina activitatea sectiei de box?
- Noi sintem ajutati numai de Primarie si Consiliul Local al orasului Ianca, de aici vine singurul sprijin. Conditiile de pregatire nu sint unele excelente dar indeajuns de bune pentru a ne descurca onorabil. Treptat insa avem certitudinea ca le vom imbunatati.
- De unde va recrutati "materia prima"?
- Din Ianca, dar mai ales din satele invecinate. Cu toate ca nu au practic nici un stimulent cind se apuca de acest sport, vin foarte multi copii la antrenamente. Probabil ca ei au inteles ca dupa munca vine si rasplata si acest lucru a fost demonstrat de faptul ca Primaria si Consiliul Local i-a premiat si-i va premia in continuare pe toti cei care se vor evidentia in competitii. Deocamdata am demonstrat ca sectia de box este cea mai performanta din Ianca si ea este "ambasadorul" orasului in sportul de performanta.

Adept al metodelor folosite de Bondavali, Titi Tudor si Moroita

- Care este secretul performantelor pe care le-ati obtinut?
- Cred ca metodele pe care le folosesc la antrenamente sint eficiente. Am incercat sa invat de la citiva antrenori cu nume - Grigore Bondavali, Titi Tudor, Ion Moroita - si sa aplic aceste metode in programul nostru de pregatire. Trebuie sa recunosc insa ca si copii care vin la sala sint foarte muncitori si chiar pot spune ca unii dintre ei au si talent.
- Rezultatele sectiei dumneavoatra au atras atentia cluburilor puternice din tara?
- Bineinteles ca atunci cind dai oameni la lot, cind obtii performante internationale, incep sa apara si ofertele. Grama este de exemplu "curtat" de Dinamo, Ionut Stoica a intra si el in vizorul aceluiasi club. Noi vom analiza toate ofertele si ce putem obtine de pe urma lor pentru a revigora boxul din Ianca insa deocamdata nici nu se pune problema plecarii lor.
Daca am gasi un sponsor care sa investeasca la Ianca, rezultatele sectiei de box s-ar dubla. Dupa o medalie europeana si un loc destul de bun la mondiale, sper ca boxul de la CSO Ianca sa mai dea o lovitura peste doi ani. Daca se va pregati constiincios, Grama ar putea sa prinda lotul pentru Olimpiada din 2008.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii