Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Anul 2018 aduce schimbări la HC Dunărea

• în cadrul Consiliului Director nu mai există persoane plătite astfel că s-a desfiinţat postul de director executiv deţinut de Dragoş Chiriţă • s-a renunţat la serviciile celor doi antrenori secunzi, Mihai Castalov şi Claudiu Radu • Gabriella Szucs, Alina Vâtu şi Iryna Shutska se vor ocupa de pregătirea echipelor de minihandbal • în staff-ul tehnic este dorit Cristian Preda

 

Noul an începe cu schimbări majore la singurul club sportiv din Brăila care evoluează în primul eşalon al României, HC Dunărea. Din schemă a fost desfiinţat postul de director executiv remunerat, astfel că de la 1 ianuarie Dragoş Chiriţă nu mai mai face parte din staff-ul administrativ al clubului brăilean. De asemenea, s-a renunţat la colaborarea cu cei doi antrenori secunzi, Mihai Castalov şi Claudiu Radu, ale căror contracte au expirat tot pe data de 31 decembrie 2017. În “cărţi”, pentru întărirea staff-ului tehnic, revine numele lui Cristian Preda, cel care împreună cu Costică Buceschi au parafat cel mai bun rezultat din istoria clubului brăilean, cel de vicecampioană a României.

“Adunarea Generală a luat decizia ca, în cadrul Consiliului Director să  nu mai existe posturi plătite, cum era cel de director executiv, pe care îl deţinea Dragoş Chiriţă. Acest post presupunea plata unui salariu foarte mare şi vrem să redirecţionăm aceşti bani către alte compartimente ale clubului nostru. Vom folosi aceşti bani pentru întărirea lotului. De asemenea, vrem să înfiinţăm o echipă de Divizia A. Însă nu vorbim despre o concediere din cauza angajatului, este o decizie necesară pentru a da noi perspective clubului. Vom căuta soluţii pentru a aduce un antrenor secund, dar şi un director sportiv”, a declatat George Caranica, preşedintele HC Dunărea Brăila.

Caranica nu a spus cu cine se duc tratative pentru ocuparea postului de antrenor secund sau de director sportiv, însă surse din anturajul echipei vorbesc despre o revenire la HC Dunărea a lui Cristian Preda. Dar tot pe surse am aflat că vor mai fi schimbări chiar şi la vâtful conducerii clubului de handbal.

Tot începând cu 1 ianuarie 2018 din lotul echipei brăilene nu mai fac parte Lăcrămioara Stan şi Cristina Nan. Cele două handbaliste şi-au depus memorii la Federaţia Română de Handbal pentru a-şi primi salariile restante şi pentru a deveni jucătoare libere de contract. Cu toate că şi-au primit drepturile salariale la zi, Stan şi Nan nu au mai dorit să rămână la Brăila.

Însă cea mai mare pierdere pentru gruparea handbalistică de la Dunăre este cea a Gabriellei Szucs. Interul stânga de 33 de ani este însărcinată şi, pentru moment, renunţă la activitatea sportivă. Szucs împreună cu Alina Vâtu şi Iryna Shutska se vor ocupa însă de pregătirea echipelor de minihandbal.

 

Echipa brăileană a câştigat ediţia a IV-a a Cupei Dunărea

HC Dunărea a încheiat fără înfrângere turneul amical din Sala Polivalentă, după ce în finală a învins-o cu 30-23 pe AHCM Slobozia. Alina Vătu a fost fost desemnată golghetera turneului, iar Elena Voicu, cel mai bun portar.

În primul meci al turneului amical de la Brăila HC Dunărea a câştigat lejer, 30-22, partida cu Danubius Galaţi, după un meci în care jucătoarele antrenate de Florentin Pera au condus şi la 10 goluri diferenţă.

Pentru HC Dunărea au marcat Ilyna 5 goluri, Shteriova 5, Cîrstea 4, Vâtu 4, Berescu 2, Preda 2, Munteanu 2, Epureanu 2, Shutska 1, C. Gheorghe 1, D. Corban 1, Coteţ 1.

Echipa brăileană s-a impus la un scor mult mai sever, 37-26, în disputa cu Rapid Bucureşti. După primele opt minute în care s-a menţinut echilibrul în teren şi pe tabelă, HC Dunărea a preluat iniţiativa şi şi-a creat un avantaj de opt goluri, 20-12, la finalul primei reprize. În partea a doua, deşi Florentin Pera le-a trimis în teren şi pe cele mai tinere handbaliste din lot, formaţia brăileană a continuat să-şi domine adversara şi să se impună într-o manieră categorică, 37-26.

Pentru HC Dunărea au marcat în acest meci Cîrstea 5 goluri, Ilyna 5, Munteanu 4, Shutska 4, Vâtu 4, Berescu 3, Corban 3, Gheorghe 2, Ichim 2, Epureanu 2, Ciuclaru 1, Coteţ 1, Shteriova 1.

Pentru primul loc s-au întâlnit în ultimul meci al turneului singurele echipe neînvinse, HC Dunărea şi AHCM Slobozia. Cu toate că Florentin Pera a mizat şi de data aceasta pe garda tânără formată din Ştefania Epureanu, Iasmina Ichim, Anca Ciuclaru, Mirabela Coteţ, dar şi pe Daniela Corban, jucătoare dorită în lot de antrenorul brăilean, HC Dunărea a controlat ostilităţile în teren şi după ce a condus la pauză la doar trei goluri, 15-12, s-a impus în final la un scor categoric, 30-23. 

Pentru formaţia de la Dunăre au marcat Alina Vătu 10 goluri, Dzyana Ilyna 6, Ana Maria Berescu 2, Marija Shteriova 2, Iryna Shutska Burtea 2, Cristina Gheorghe 1, Diana Munteanu 1, Oana Cîrstea 1, Daniela Corban 1, Ştefania Epureanu 1.
Categorie articol: 

Comentarii