Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Antonescu: Ponta a ameninţat cu puşcăria şi în Parlament, şi în şedinţele USL

De asemenea, el a spus, că Ponta a ameninţat şi în şedinţele USL. Antonescu nu a spus însă pe cine a ameninţat Ponta şi nici când.
"Obsesia lor şi bătălia pe care au angajat-o pentru controlul asupra justiţiei, nu în sensul de a-i lăsa justiţia în pace pe toţi politicienii - cum era până pe vremea lui Năstase - ci de a transforma justiţia în armă letală pentru adversarul politic: asta se joacă în Săptămâna Mare, asta e psihodrama politică jucată în România la începutul acestei săptămâni, bătălia pe justiţie. Băsescu să controleze cât a controlat, cât mai mult, iar Ponta să preia tot ce a avut Băsescu şi să folosească oarecum", a declarat Antonescu.
El a precizat că aceasta este convingerea sa întemeiată pe nişte fapte. "Eu pur şi simplu vă explic în această noapte mare, pentru că avem mai multă tihnă, cum s-a construit şi pentru mine şi pentru colegii mei, decizia de a spune stop. în momentul în care am auzit în gura unui om politic primele ameninţări cu puşcăria pentru că s-a enervat pe cineva, şi acel nu eraTraian Băsescu, ci era partenerul nostru", a declarat liderul PNL.
De asemenea, el a fost întrebat dacă în şedinţele USL Victor Ponta a ameninţat cu puşcăria, iar liderul PNL a răspuns afirmativ.
Antonescu a precizat că în acest moment se pune problema de a fi apărată democraţia, câtă mai există în România, şi de a avea un partid stat în care factorul politic tranformă sistemul judiciar în "instrument politic de tip stalinist".
Totodată, el a afirmat că premierul nu poate "ţipa" în momentul în care cei din PSD sunt chemaţi la DNA. "Ai încredere în procurorul pe care l-ai propus", i-a transmis Antonescu lui Ponta.
Ulterior, liderul PNL a precizat că nu este convins de faptul că ameninţările premierului se vor materializa. "Eu nu spun neapărat că din aceste ameninţări (cu puşcăria, n.r.) asta ar şi face. Poate că s-a enervat, poate că şi-a pierdut cumpătul, dar este inacceptabil şi când te enervezi şi îţi pierzi cumpătul - mi se întâmplă şi mie. Poţi să vorbeşti urât, ceea ce este inacceptabil, greu de acceptat pentru un politician, poţi să fii nepoliticos, dar nu ameninţi cu puşcăria", a mai spus Antonescu.

 
Categorie articol: 

Comentarii