Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Antonescu consideră corectă şi raţională decizia UDMR de a spune "nu" reorganizării

"Cred că UDMR a luat o decizie corectă, raţională, conformă cu interesul şi al alegătorilor lor şi cu al marii majorităţi a cetăţenilor României. Salut această decizie şi cred că, luând această decizie, UDMR a marcat un moment foarte favorabil, foarte pozitiv, într-un subiect foarte critic pentru întreaga Românie", a spus Antonescu.
El şi-a exprimat speranţa ca UDMR să rămână consecventă în această decizie şi a apreciat că argumentele aduse de Uniune sunt, în mare parte, dincolo de nuanţa politică, similare celor aduse de opozitie.
"Sper să rămână consecvenţi pe argumentele pe care le-au adus şi care, de altfel, dincolo de nuanţele politice, erau aproape aceleaşi cu argumentele pe care le-am adus si noi: că aşa ceva nu se face fără pregătire, fără studiu, fără consultarea populaţiei şi că pe acest subiect şi noi, şi UDMR avem în linii mari aceeaşi viziune: păstrarea nivelului administrativ cu judeţele actuale şi construirea într-un viitor apropiat a etajelor de dezvoltare prin delegarea la nivel regional a unor atribuţii actuale ale guvernului central şi nu ridicarea de lângă cetăţean sau din zona de proximitatea a lui - care e administrarea judeţeană - spre una regională", a mai declarat preşedintele PNL.
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la finalul sedinţei CRU a UDMR, că Uniunea susţine amânarea reformei administrative pentru toamna acestui an sau începutul lui 2012 şi a exprimat dezacordul UDMR pentru transformarea actualelor regiuni de dezvoltare în judeţe.
"Decizia noastră sau poziţia noastră referitoare la ultimele propuneri privind reforma administrativă şi aşa-zisa regionalizare: noi, după consultările cu organizaţiile teritoriale, am ajuns la concluzia că nu putem susţine varianta transformării celor opt regiuni de dezvoltare în opt judeţe, nici varianta «opt plus doi». Avem noi o iniţiativă mai veche şi suntem convinşi că această iniţiativă, privind transformarea regiunilor de dezvoltare, o vom putea discuta peste câteva săptămâni, poate la toamnă, poate la începutul anului viitor", a afirmat preşedintele UDMR, citat de corespondentul MEDIAFAX.
Categorie articol: 

Comentarii