Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Antenele, acuzate de şefa DNA că difuzează informaţii false

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, sesizează Consiliul Superior al Magistraturii după ce unul dintre posturile de televiziune din trustul Intact ar fi difuzat informaţii false. Este vorba despre ştirea potrivit căreia procurorul şef al DNA ar fi declarat că sediul televiziunii poate fi închiriat nu neapărat vândut de către stat.
Laura Codruţa Kovesi susţine că infomarţia a fost scoasă din context şi că o hotărâre judecătorească definitivă trebuie executată fără discuţii, potrivit Digi 24.
În aceste condiţii, şefa DNA cere Consiliului Superior al Magistraturii să verifice dacă aceste informaţii prezentate în spaţiul public pun la îndoială autoritatea puterii judecătoreşti.

Comunicatul integral

„În data de 18 februarie 2016, la emisiunea „Sinteza zilei" transmisă de postul de televiziune Antena 3, s-au formulat o serie de afirmaţii referitoare la punerea în executare, de către organele fiscale, a unei hotărâri judecătoreşti definitive, afirmaţii reduse la concluziile potrivit cărora „Kovesi dă dreptate Antena 3" şi „şefa DNA recunoaşte că Antena 3 nu trebuie evacuată" - titluri care au apărut persistent pe ecran, pe parcursul emisiunii.
Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită punctul de vedere al doamnei Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie:
Cu referire la această împrejurare, procurorul şef al DNA nu a exprimat nici un punct de vedere privind modalitatea în care organele fiscale pun în executare o decizie judecătorească definitivă.
Dimpotrivă, procurorul şef Laura Codruţa Kovesi reafirmă cu fermitate principiul potrivit căruia orice hotărâre judecătorească definitivă trebuie executată fără discuţii şi subliniază că acesta este un principiu de bază al statului de drept, care consacră separaţia şi echilibrul puterilor în stat, fiind clar stipulat în Constituţia României.
Cu referire la afirmaţiile anterior menţionate, doamna Laura Codruţa Kovesi aduce la cunoştinţa opiniei publice că postul de televiziune Antena 3 nu i-a cerut niciun punct de vedere pe acest subiect.
Concluziile vehiculate în emisiunea Sinteza zilei din data de 18 februarie 2016 sunt neadevărate şi se bazează pe o serie de afirmaţii făcute în anul 2014, scoase din context şi răstălmăcite cu scopul vădit de a induce în eroare opinia publică.
Având în vedere că în emisiunea menţionată, realizatorul/moderatorul a acreditat ideea că procurorul şef al DNA, ca reprezentant al sistemului judiciar, este părtinitor în raport cu punerea în executare, de către organele fiscale, a respectivei hotărâri judecătoreşti definitive, doamna Laura Codruţa Kovesi a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii să constate dacă neadevărurile difuzate sunt de natură să afecteze negativ şi nejustificat opinia publică, în sensul de pune la îndoială autoritatea şi imparţialitatea autorităţii judiciare."

 
Categorie articol: 

Comentarii