Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ANSVSA a aminat termenul de inregistrare a unitatilor de vinzare cu amanuntul

Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a decis aminarea cu 6 luni a termenului de inregistrare a unitatilor de vinzare cu amanuntul. Singurele activitati care fac exceptie de la regula sint carmangeriile si macelariile.
"Referitor la inregistrarea activitatilor de vinzare cu amanuntul de produse de origine animala precizam ca acestea se pot inregistra in termen de 6 luni de la data publicarii Ordinului nr. 7/2007, adica pina pe 17 iulie ac. Fac insa exceptie macelariile si carmangeriile, care trebuie sa se inregistreze pina la 27 ianuarie", a precizat Cristian Popescu, director executiv al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila.
Concret, aminarea se refera la centrele de prelucrare lapte, centrele de colectare peste, magazinele de desfacere a pestelui, stupinile si magazinele de desfacere a mierii de albine, restaurantele, pizzeriile, cantinele, laboratoarele de cofetarie - patiserie care utilizeaza produse de origine animala, pensiunile turistice, magazinele alimentare, hiper si supermarket-urile, unitatile cu vinzare on line, unitatile de catering, statiile de spalare si
dezinfectie mijloace de transport.
Conform precizarilor conducerii DSVSA, la nivelul judetului Braila, pina vineri, ar trebui sa se inregistreze 25 de macelarii si 9 carmangerii, iar pina pe 17 iulie: 3 unitati de colectare miere de albine, 190 de unitati de alimentatie publica (restaurante, pizzerii, cantine), 700 de magazine alimentare, 4 hipermarket-uri, 20 de laboratoare de cofetarie - patiserie, 2 firme de catering si 15 centre de prelucrare lapte.




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii