Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Angajatorii braileni nu se tem sa lucreze cu fosti detinuti

Chiar daca au stat ceva timp in inchisoare, detinutilor braileni li se ofera sansa de a se reintegra in societate si de a-si gasi un loc de munca dupa ce se libereaza. Ieri, cei aflati dupa gratii au putut sta de vorba cu citiva angajatori braileni chiar in incinta Penitenciarului, cu ocazia Bursei locurilor de munca pentru persoane private de libertate. Evenimentul, in premiera la nivelul judetului nostru, a fost organizat la initiativa Penitenciarului Braila, in baza unui protocol incheiat cu Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) si a colaborarii cu Fundatia CRED. "Prin organizarea actiunii se doreste constientizarea persoanelor private de libertate ca detentia constituie doar o etapa din viata lor, iar aceasta trebuie folosita in scopul recuperarii sociale, sa inteleaga ca prin munca omul isi gaseste locul in interiorul comunitatii locale, al societatii, alaturi de ceilalti indivizi", a declarat purtatorul de cuvint al Penitenciarului Braila, subcomisar Simona Cioara.
La bursa au participat 8 angajatori care au oferit aproximativ 70 de locuri de munca vacante in mai multe domenii de activitate, respectiv cresterea porcinelor, fabricarea de constructii metalice, repararea si intretinerea navelor si barcilor. De asemenea, au fost prezente si societatile unde detasamente formate din persoane private de libertate au desfasurat activitati productive.
Detinutii s-au aratat destul de interesati de gasirea unui job, la actiune fiind prezenti 46 de detinuti din Penitenciarul Braila si 12 minori si tineri de la Penitenciarul Tichilesti. Reprezentantii AJOFM le-au pus la dispozitie instructiuni de completare a unui curriculum vitae, cit si mape cu informatii despre modalitatile de ocupare a unui loc de munca. "Este prima actiune de acest gen organizata cu cele doua Penitenciare. Am mai colaborat pentru cursurile de formare profesionala, in ultimul an fiind organizate 17 astfel de cursuri. Dorim sa asiguram reintegrarea acestor persoane atunci cind ies din penitenciar. Multumim angajatorilor care au manifestat o deschidere deosebita pentru aceasta actiune", a declarat directorul AJOFM, Simona-Ely Chioibas.
Dintre cei 46 de detinuti din Penitenciarul Braila, care au participat la bursa, 28 au fost calificati pe timpul detentiei in meseriile de lucrator in constructii metalice, bucatar, cultura plantelor, lacatus mecanic sau frizer, iar alte 18 persoane sint cuprinse in diferite forme de scolarizare. Unul dintre detinuti, Adrian Sava, in virsta de 34 de ani, ne-a declarat ca si-a gasit deja un post de mecanic si ca urmeaza si un curs de calificare in aceasta meserie, precizind ca peste o luna de zile se libereaza. El considera ca initiativa organizarii unei astfel de burse este foarte buna, intrucit le ofera detinutilor sansa de a sta de vorba cu angajatorii si a se reintegra in societate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii