Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Andreea Gabriela, sora lui Andrei Bucă, tânărul mort în ”Colectiv”, a primit, astăzi, taina botezului

* îmbrăcată că o prinţesă, Andreea a sosit dormind la biserică şi nu s-a trezit decât în momentul cufundării în cristelniţa * nașul de botez al micuței a fost nimeni altul decât cel mai bun prieten din copilărie al lui Andrei, Cosmin Preda

 

Dorin şi Marcela Bucă, părinţii lui Andrei, tânărul arhitect care şi-a pierdut viaţa în Colectiv, au creștinat-o, astăzi, pe micuta Andreea Gabriela, minunea venită în familia lor cu doar câteva zile înaintea Învierii.

Botezul Andreei a avut loc la aceeaşi biserică în care a fost dus pe ultimul drum Andrei, adică biserica ridicată chiar de familia Bucă. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos.

Îmbrăcată că o prinţesă, Andreea a sosit dormind la biserică şi nu s-a trezit decât în momentul cufundării în cristelniţa. Nașul de botez al micuței a fost nimeni altul decât cel mai bun prieten din copilărie al lui Andrei, Cosmin Preda. Andrei și Cosmin au crescut împreună, în glumă, deseori, spunându-şi "cumetre".

Petrecerea de botez va avea loc mâine, pe Dunăre, pe nava Borcea, cea mai veche navă cu zbaturi din România, recondiţionată cu ani în urmă chiar de Dorin Bucă, ajutat de Andrei.

Extrem de emoţionaţi, cei doi părinți au spus că au simţit în permanentă spiritul lui Andrei alături de ei şi că sunt convinși că el veghează asupra lor şi a surioarei lui.

 

Minunea dinaintea Învierii

 

În urmă cu un an şi jumătate, o veste cumplită le-a sfâşiat sufletul soţilor Marcela şi Dorin Bucă. Pe 30 octombrie 2015, unicul lor fiu, Andrei Bucă, şi-a pierdut viaţa în cumplitul incendiu din clubul bucureştean “Colectiv”. Avea doar 29 de ani, iar pentru cei doi părinţi existenţa în această lume părea să se fi golit de conţinut şi însemnătate odată cu dispariţa sa. Din aprile 2017, însă, soţii Bucă au din nou un motiv pentru a înfrunta viaţa până la capăt, cu bune şi cu rele, aşa cum este ea hărăzită să fie. Chiar înainte de marea sărbătoare creştină a Învierii, în familie a sosit un nou membru: la vârsta de 52 de ani, Marcela a născut, fără mari probleme, o fetiţă perfect sănătoasă. Se numeşte Andreea Gabriela, iar bucuria pe care le-a adus-o părinţilor săi este greu de descris în cuvinte. Pieta, acea sculptură a marelui Michelangelo, este considerată cea mai mare operă de artă a tuturor timpurilor. Se spune că niciun scriitor, oricât de talentat ar fi fost el, nu a reuşit să transpună în cuvinte Pieta în aşa fel încât descrierea să se ridice la nivelul acestei capodopere. La fel putem spune şi noi: nu găsim cuvintele care să exprime bucuria cu care ne-a umplut sufletele acest copil! Nu vom găsi niciodată vorbele de bucurie şi de mulţumire Lui Dumnezeu pentru minunea care a venit la noi în casă!”, ne-a mărturisit, la scurt timp după venirea pe lume a Andreei, Dorin Bucă. Atunci, el ne-a povestit că nici el şi nici soţia sa nu s-au putut împăca cu gândul că au rămas singuri, după ce şi-au pierdut unicul fiu în tragedia din clubul “Colectiv”: ”În momentul când a plecat Andrei dintre noi, am simţit că viaţa noastră nu mai are niciun sens. Am simţit un gol atât de mare încât, în fiecare zi când ne sculam, ne uitam unul la altul, ne luam în braţe şi plângeam. Dar am strâns din dinţi, nu ne-am lăsat şi ne-am înţeles, tot aşa, din priviri, uitându-ne unul la altul, că nu are rost să continuăm în această lume dacă nu mai facem un copil”

Numele Andreea a fost pus în memoria lui Andrei, iar Gabriela pentru că vestea că soţia sa este însărcinată a venit chiar în ziua Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril. Poartă numele arhanghelului Gabriel, cel care a adus veşti pe lume, inclusiv despre venirea Mântuitorului. Am numit-o aşa pentru că tot de Sfinţii Arhangheli ne-a venit şi nouă vestea minunată”, ne-a mai spus, atunci, Dorin Bucă.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii