Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Andreea Bianca Mocanu vrea trei medalii de aur în sezonul în aer liber

* atleta brăileană a avut un sezon de sală excelent  * Mocanu a cucerit patru medalii de aur și a stabilit un nou record național la 60 m garduri junioare III * “Dacă se va antrena în continuare la fel ca până acum, rezultatele vor veni de la sine”, spune antrenorul Florinel Ilie

 

Atleta cu dublă legitimare, LPS Brăila – CSM Onești, Andreea Bianca Mocanu a avut un sezon competițional de sală foarte bun în acest an iar acum se pregătește pentru concursurile oficiale în aer liber, care vor începe în luna mai. Pregătită de profesorul Florinel Ilie, Mocanu este în acest moment recordmena națională a junioarelor III la 60 m garduri. Atleta din Brăila a doborât recordul național al fetelor în proba de garduri pe 14 februarie, la Campionatul Municipal București, când a oprit acele cronometrului după 8:68 secunde. La puțin timp după aceea, la Bacău, Mocanu a realizat un nou record al României la 60 m garduri, junioare III, 8:64 secunde.

În total, în sezonul de sală din 2021, Andreea Bianca Mocanu a cucerit patru medalii de aur, trei la junioare III și una la junioare II și a doborât în două rânduri recordul național la 60 m garduri, junioare III.

“Un sezon de sală excelent, Mocanu a realizat tot ce și-a dorit, a cucerit patru titluri naționale, trei la categoria sa de vârstă, unul la junioare II și este recordmena României la 60 m garduri, junioare III”, ne-a declarat antrenorul Florinel Ilie.

După ultimul concurs la care a participat, Mocanu a continuat pregătirile în vederea naționalelor în aer liber din acest an. Sportiva va concura la trei probe, 100 m plat, 80 m garduri și 200 m plat. Brăileanca are drept obiectiv câștigarea acestor probe. La acest nivel de vârstă nu sunt competiții internaționale. Abia de la anul, când va fi junioară II, Mocanu va putea participa la balcaniada rezervată acestei categorii de vârstă.

“Nu am luat nicio pauză. După ultimul concurs oficial de sală, Mocanu a continuat să se antreneze pentru menținere, iar de pe 26 martie lucrăm ceva mai mult. Acum accentul îl punem în special pe volum și intensitate mică. Treptat, pe măsură ce ne vom apropia de startul competițiilor, vom schimba ședințele de pregătire. Mocanu va concura în trei probe, 100 și 200 m plat și 80 m garduri. Sper să le câștige pe toate. Anul trecut a alergat 100 m plat, într-o singură competiție, iar timpul a fost unul bun, 11.96 secunde, la 49 de sutimi de recordul național în aer liber. Important este ca ea să fie sănătoasă ca să se poată antrena. Eu personal sunt foarte mulțumit de ea. Dacă se va antrena în continuare la fel ca până acum, rezultatele vor veni de la sine”, a mai spus Florinel Ilie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii