Mergi la conţinutul principal
Bacteria Clostridium face victime în Spitalul Județean Brăila

Anchetă fără sfârșit

întrebări fără răspuns în cazul unei bătrâne care a murit la spital, în aprilie anul trecut, unde a fost diagnosticată cu Covid, dar a fost infectată și cu o bacterie luată din spital, după cum spune fiul acesteia • Mircea Avrămescu, fiul femeii, acuză faptul că nici după un an și jumătate nu a primit un răspuns concret la acuzațiile de malpraxis pe care le aduce, deși a făcut reclamații la Poliție și la Colegiul Medicilor • am solicitat și noi un punct de vedere de la Poliția Brăila și ni s-a spus că ancheta este în curs

 

Moartea unei bătrâne de 83 de ani, în Spitalul Județean de Urgență Brăila, trezește semne de întrebare, mai ales că fiul ei aduce acuzații de malpraxis și spune că personalul medical nu s-ar fi ocupat de mama aflată în suferință. Brăileanul Mircea Avrămescu, fiul femeii, ne-a cerut ajutorul, întrucât nu primește un răspuns concret la acuzațiile de malpraxis pe care le aduce, deși a făcut reclamații la Poliție și la Colegiul Medicilor. El ne-a spus că, în baza rezultatelor medicale și necropsiei, primite după ce mama lui a murit, femeia ar fi avut “găuri în stomac”, care i-ar fi adus moartea, însă medicii de la secția gastroenterologie, unde a fost internată pacienta, nu i-ar fi aplicat tratament corespunzător.

După cum ne-a spus fiul femeii de 83 de ani, aceasta  a fost internată în spital în luna februarie a anului trecut, cu diagnosticul COVID, dar a fost externată după trei săptămâni, când a fost considerată vindecată. Numai că problemele bătrânei au continuat, iar fiul său susține că s-a chinuit în zadar și chiar dacă a tot mers și a discutat cu medicii, nu a reușit să își salveze mama de la moarte.

Mircea Avrămescu, fiul femeii: „A fost externată la trei săptămâni, s-a vindecat de Covid, dar a fost diagnosticată și cu o infecție intraspitalicească, clostridium. Apoi a fost din nou internată, cu probleme mai grave, dar nu a fost îngrijită corespunzător, nu am fost lăsat să o văd mai multe zile, că era cu pandemia Covid. Apoi se ridicase restricția dar tot nu m-au lăsat să merg la ea. Ea nu a fost hrănită, nu i-au dat medicamentele potrivite, mama plângea că avea dureri foarte mari de stomac, iar personalul medical a spus că mama a fost îngrijită și nu are nicio problemă. Am auzit-o țipând și spunea că avea dureri foarte mari de stomac. Am găsit apoi medicamentele aruncate în sertar, nu au tratat-o corespunzător. Am fost anunțat apoi că mama a murit, am cerut să se facă necropsie, să se stabilească de ce a murit. Ea a murit din cauza unor găuri, fisuri în stomac, dar de ce au apărut acestea!? Că ea a fost internată în spital la Gastroenterologie, acolo era normal să o trateze. Iar acum nu se dau răspunsuri și nimeni nu este vinovat. Nu este normal așa ceva”, a spus, revoltat, bărbatul.

Pe 22 aprilie anul trecut, femeia a murit, iar fiul ei a depus plângeri la Poliție și la Colegiul Medicilor.

Atunci, polițiștii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și a fost dispusă efectuarea necropsiei în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului.

Totuși, fiul femeii susține acum că va face demersuri la organele superioare, la București, pentru ca adevărul să fie scos la lumină.

Bărbatul a spus că se tergiversează și ancheta, iar polițiștii nu au efectuat cercetările cu responsabilitate. “I-am spus unei doctorițe care a avut-o în grijă  că “mi-a omorât mama”. Dar ancheta se desfășoară cu dificultate, nu știu ce anchetă fac polițiștii, probabil se merge pe varianta prescripției, că polițiștii au spus, la un moment dat, că procurorii ar fi dispus clasarea cauzei. Eu am mers cu sesizările mai departe și aștept răspunsuri”, a mai spus Mircea Avrămescu.

 

Cercetări în curs

Cotidianul nostru a solicitat un punct de vedere de la Poliția Brăila pentru a afla care este stadiul cercetărilor în acest dosar și ni s-a spus că ancheta este în curs, fără alte date suplimentare, întrucât datele din anchetă nu sunt publice. “Având în vedere informațiile solicitate, precizăm faptul că cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila. Conform art. 285 CPP (cod procedură penală) , alin. 2:«Procedura din cursul urmăririi penale este nepublică», ne-a transmis purtătorul de cuvând al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, inspector Elena Ostache. Pe de altă parte, există multe cazuri nereclamate cu privire la bacteria clostridium care ar fi un pericol în spital.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro